„Ideed oleme valmis arutama, sest kui igal aastal on valimised, siis on riik tõmbetuultes ja stabiilsusele see palju kasu ei too,“ selgitas Tsahkna Päevaleht Online´ile.

IRL-i peasekretäri arvates on inimesed piisavalt targad, et valida inimesi nii omavalitsustesse kui ka parlamenti samaaegselt ning valimistulemuste kattumist seega ei karda. Kuid siiski tuleb Tsahkna sõnul enne sisulisse diskussiooni laskumist endalt küsida, kas see on tõesti teema, millega praegu tegeleda.

Käsitlemist vajavate probleemidena tõi ta välja majanduskriisi, töökohtade puuduse ja haldusreformi, mis juba ammu lahendust ootavad.

Lisaks ei ole peaministrilt laekunud ka ühtegi konkreetset ettepanekut veel. Küsimusi tekitab uue korra kehtestamisaeg, praeguse valitsuse võimuloleku aja pikendamine jms. Tsahkna arvates on praegu tegu olulistelt teemadelt tähelepanu kõrvale juhtimisega. Ettepanek vajab tema arvates küll sisulist arutelu, kuid mitte kiiret elluviimist. 

Möödunud nädalal käis peaminister Andrus Ansip välja idee, mille kohaselt toimuksid riigikogu ja kohaliku omavalitsuse valimised iga nelja aasta tagant ühel ja samal päeval ning presidendi ja Euroopa Parlamendi valimised iga viie aasta tagant samuti samal päeval.