Sellel pindalal asus seitse suuremat üksteisest eraldi paiknevat tulekollet. Põlengu kogupindalaks on mõõdetud 380 hektarit.

Eile osales kustutustööde organiseerimisel ja teostamisel 63 meest, ööseks jäi sündmuskohale 16. Praeguse seisuga on kohal 50 inimest, nendest 11 Riikliku Looduskaitsekeskuse (LKK) ja Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) töötajat, kes seljapritsidega likvideerivad väiksemaid tulepesasid.

Sündmuskohal on ka 17 päästeautot, sh kaks roomiktransportööri ja kuus kõrge maastikuläbivusega väikesõidukit. Kohal on pumbajaam ning töötab neli mootorpumpa, kustutusvett saadakse piirkonna kraavidest. Vaatluslende teostatakse täna kaitsejõudude helikopteriga Robinson.

Täna jätkuvad kustutustööd ka õhust. Sündmuskohal on piirivalve lennusalga helikopter ning üks kaitseliidu ja kaks kaitseväe lennukit.

Põlengupiirkonnas ega selle läheduses elumaju ega muid hooneid ei ole. Tegemist on Eesti Põlevkivi tulevasele kaevandusalale jääva metsarägastikuga.

Tulekahjust Ida-Virumaal Narva karjääris teatati häirekeskusele 4. juunil kella 17 paiku. Raskesti ligipääsetav metsarägastikuga kaetud põlenguala
suurenes kiiresti lõuna suunas.