Kõige "krõbedama" pealkirjaga sai kell 15.44 Moskva aja järgi hakkama gazeta.ru. Artikkel pealkirjaga "Eesti veab Venemaa kuivale" nimetab Eesti võimude otsust "vabariigi banaalseks sooviks panna gaasijuhe Eesti territooriumile ja saada gaasitransiidi pealt vaheltkasu".

"Eesti murdis taas Venemaa maha. See Balti vabariik on juba varem pööranud tähelepanu ökoloogilistele probleemidele, mis võivad toru rajamisel tekkida, kuid nii teravate avaldusteni kui täna pole seni asi läinud," teatas gazeta.ru, viidates välisminister Urmas Paeti sõnadele, mille kohaselt poleks Eesti iial gaasitoru oma vetesse lubanud.

Agentuur Rosbalt leiab aga kell 15.29 tehtud avalduses, et "Gaasijuhe jagab pronkssõduri saatust". Rosbalt märgib, et gaasijuhtme rajamine postsovetlikest riikides mööda minnes on igati teretulnud, kuna "nende käitumine on ettearvamatu". Väljaanne leiab, et Eesti võimud teevad selliseid otsuseid, kuna kannatavad pärast aprillisündmusi tohutu usaldusdefitsiidi käes.

Artikli lõpulõik kutsub aga lausa üles Baltikumi taas ära jagama.

"Gaasjuhtme rajamine on unikaalne võimalus ja alus tõsisteks Balti mere ökoloogiauuringuteks, kuna ühelgi riigi eraldi selleks vahendeid poleks. Seetõttu tõestasid Eesti valitsuse sammud taas, et idee rajada gaasijuhe postsovetlikest riikidest mööda minnes ja seda iga hinna eest, on õige ja teenib nii Venemaa kui Euroopa huve. Sama eesmärki täitis omal ajal Põhjasõda, mil Euroopa ja Venemaa võitlesid selle eest, et Baltikum saaks nende jaoks ühiseks valduseks, aga mitte ühe riigi alluvaks."

Vähem kui pool tundi hiljem kirjutas sama agentuur sel teemal uuegi artikli, seekord pealkirja "Eesti: Gazprom tuleb hävitada" all. Artiklis olid pööratud pealepeale Igor Gräzini sõnad ja tõlgendatud tema sõnu nii nagu sooviks kogu Eesti selle Venemaa energiahiiu hävitamist. Gräzin ütles kõigest, et Gazpromi positsioonid võivad nüüd kõigutatud saada.