Maa-ala ehitustööde peatöövõtja Celander Ehituse ehitusjuhilt Urmas Piirsoolt võidusamba maa-ala üle võtnud kaitseministeeriumi kantsler Riho Terras avaldas lootus, et äsja valminud sammas säilib sellisena kümneid või isegi sadu aastaid, vahendas portaal ERR uudised.

Vabadussõja võidusamba üks autoritest Rainer Sternfeld ütles ERR uudisteportaalile, et ta on tulemusega väga rahul. "Eile öösel katsetasime veel ka sambavalgustust ning ma võin kinnitada, et kõik asjad on plaanipärased ja me oleme ääretult rahul," rääkis ta.

"Kõige raskemaks võiks lugeda alguse momenti, kui saime kätte lõplikud projektid ja selgus missugused valgustid on vaja paigaldada. Esialgu üritasime neid leida Eestist, kuid sertifikaatide puudumise tõttu pöördusime välismaiste firmade poole ja see valgustite valik koostöös arhitektidega kestis kolm kuud," rääkis Piirsoo ERR-i uudisteportaalile.

"See protsess tundus, et ei leiagi lahendust, kuid lõpuks leidsime lahenduse. Täna on need valgustid paigas ja katsetatud ning töötavad väga hästi," märkis ta.

Vabadussõja võidusamba avatseremoonia algab 22. juunil kell 23.00, kuid kohale maksab minna ning ülekanne algab Eesti televisioonist kell 22.00. Sammas avatakse 23. juuni esimestel minutitel. Peopäevaks peaks Vabaduse väljak olema graniidiga kaetud ning ohtlikud kohad lindiga piiratud.