See ei ole Eesti Post

Omniva
Platvormid: Android
Hind: tasuta

Kui inimesed ei julge oma majja postiljone lasta, sest nad ei mõista, mida tähendab „Olen Omnivast”, siis ilmselt ei pruugi paljud tulla ka selle peale, et Omniva äppi otsida. Ometi see on olemas. Postiljon selgitab „No Eesti Postist, noh!” ja ka Omniva äpi väljaandja on ikka veel vana nimega Eesti Post.

Eesti Post ehk Omniva on valinud mobiiliäpi loomiseks väga praktilise ja kasuliku strateegia. Tihti tahetakse mobiiliäppi koondada kõik pakutavad lisateenused või palju eri tüüpi infot. Mida suurem on asutus, seda rohkem infot ja võimalusi on äpis. See võib tunduda väga kasulik, aga tegelikult on lõpptulemus koormav, sest keegi ei jõua tohutust hulgast võimalustest läbi närida. Selle asemel on Omniva pannud äppi paar kõige sagedamini nõutavat funktsiooni: saadetise otsing triipkoodi alusel, lähimate postiasutuste leidmine ja sihtnumbrite otsing. Need kolm on äpis selgel ja nähtaval kohal ja üldjuhul need ka töötavad. Lähimate postiasutuste puhul hüppab muidugi lahti kaart – mis võiks asukohainfo edastamiseks paremini sobida? Umbes sama lihtsalt käib ka sihtnumbri otsing.

Saadetise otsimine on äpis mõnevõrra keerulisem ja toimib kindlalt ainult siis, kuid tegu on Eesti sees Omniva teenust kasutades saadetud pakiga. Kui pakk tuleb välismaalt, tuleb teada või arvata, millal ta välisriigi postisüsteemist Eesti omasse jõuab. Kui saadate välismaale, saab Eesti numbri järgi jälgida ainult seda, kas pakk on Eestist välja läinud või ei. Paki jälgimine võiks kliendi jaoks olla terviklik, sõltumata sellest, milliseid lahendusi see nõuab.

Rakendusi katsetas Hans Lõugas