Näitusel näeb kunstnike tõlgendusi argistest tegevustest ja perekondlike tavadega seonduvast, aga ka seda, kuidas kunstnikud kujutavad linnaruumi ja valgust. Valikutes seguneb klassika kaasajaga ja väliskunst Eesti kunstiga. Kaasaegsetest kunstnikest osaleb näitusel ka Haapsalust pärit Elis Saareväli.

Eesti Kunstimuuseumi juubeliprogrammi kuuluva rändnäitusega tutvustab muuseum oma kogusid Haapsalus (SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid), Narvas (Narva Muuseumi Hermanni linnus) ja Valgas (Valga Muuseum). 5. juuli – 10. november 2019 on Kumu kunstimuuseumi suures saalis avatud Eesti Kunstimuuseumi 100. aastapäevale pühendatud rahvusvaheline näitus „Avatud kollektsioonid. Sõna saab kunstnik“. Näituse kohta täpsemalt vaata siit.

Näitus „Avatud kollektsioonid. Kunstimuuseum sinu linnas“ Haapsalu raekojas toimub koostöös Sihtasutusega Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid.

Esimene ekskursioon näitusel koos kuraator Eha Komissaroviga toimub juba 13. aprillil kell 12.00.

Kuraator on Eha Komissarov, koordinaator Tiiu Parbus, kujundaja Neeme Külm. Näituse graafilise tunnuskujunduse kontseptsiooni tegi Asko Künnap, graafilise disaini Tuuli Aule.

Näitus on avatud 2. juunini 2019.