“See installatsioon kujutab justkui tunnete raamatukogu,” viitas kunstnik näituseruumi ees olevatele raamatukogulikele lugemislaudadele ja pudelikirjadele raamaturiiulitel. Kirjadest inspireerituna kavandab Saskia Boddeke nende ainetel filmi loomist. Filmikunstnikuna on Boddeke Eesti kinopublikule tuttav PÖFFilt, kus 2018. aastal linastus film “Greenaway Alphabet” tema abikaasast Peter Greenawayst.

„Eesti Meremuuseumi jaoks on enam kui aasta ette valmistatud näitus olnud suur koostööprojekt“, rääkis muuseumi sisuvaldkonna juht Gerly Heinsoo. „Installatsiooni sobivaid esemeid on laenatud ligi 20 muuseumilt ja eraisikult. Samas võimaldas näituse vaatenurk tuua Meremuuseumi kogust välja mitu kaunist laevamudelit, mida ei ole pikka aega eksponeeritud,“ lisas Heinsoo.

Näituse juurde on loodud muuseumitund 8.-12. klassile, kus kokku saavad sajanditagune elu merel ja kaasaegsed noorte suhted. Eesti disainer Kirill Safonov on loonud meremuuseumi külastusjuhtide vormirõivaste juurde näituse sümboolikat kandvad elemendid. Fotograaf Mark Raidpere ja stilist Katrin Aasmaa koostöös valmivad värvikate karakteritega mängukaardid.

Näitus on soovitav alates 12. eluaastast ja jääb avatuks 19. jaanuarini 2020.