“Estonia ja Vanemuine on meie kultuuri kesksed kandjad, Eesti suurimad kultuuriorganisatsioonid. Mitte ainult pühendunud lauljad, tantsijad, muusikud, näitlejad, tehnilised- ja erialaspetsialistid, kaasaegsed teatrimajad ning vaimustav publik, vaid nad on ka Eesti kultuuri sümbolid,” sõnas Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

“Tallink on oma kolmekümne aasta pikkuse ajalooga Eesti ettevõtluse ja ettevõtlikkuse kehastus. Eesti suurima ettevõttena tunneme vastutust meie ühiskonna ees, kuid meie jaoks on see ka investeering – töötajate, klientide, koostööpartnerite vaates. Loodame, et mõlemad teatrid toovad oma kõrge kunstilise tasemega siia kultuurielamusturiste Skandinaaviast ja mujalt, et oleks jätkuvalt põhjust Eestit külastada. Lisaks loodan, et meie koostöö innustab ka teisi Eesti ettevõtteid meie kultuuri, sporti ja ühiskonda laiemalt panustama,” märkis Nõgene.

„Oleme uhked ja rõõmsad, et meil on võimalik asuda peasponsoritena toetama kohe oma 150. juubelit tähistavat Vanemuise teatrit ning hiljuti 113. hooaega ja sünnipäeva tähistanud Rahvusooperit Estonia. Loodame, et ühel päeval tähistab ka Tallink samaväärseid tähtpäevi,“ ütles Nõgene.

Rahvusooper Estonia peadirektor Aivar Mäe loodab, et Tallink Grupi ja teatrite koostöö saab olema pikaajaline, sest tegu on väga tugeva ja toetava partneriga. „Meil on ääretult hea meel, et Tallink, kui hinnatuim organisatsioon omal alal, on asunud toetama Eesti kultuuri lipulaevu. See annab meile võimaluse pakkuda oma publikule veelgi paremaid ja kvaliteetsemaid teatrielamusi.“

“Vanemuine on Tallinki ja teatri koostöö osas väga lootusrikas. Meiegi suur huvi on tutvustada Eesti kultuuri siin ja kaugemal, innustada erinevate maade kultuurihuvilisi reisima ja pakutavast meie teatrimajades osa saama. On suur rõõm, et Tallinki näol saame juurde väga tugeva partneri, kellega koos veelgi põnevamaid teatrielamusi pakkuda!” sõnas Vanemuise teatri juht Toomas Peterson.

Täna Tallinna sadamas Tallinki laeva Silja Europa pardal toimunud koostöö algust tähistaval üritusel heiskasid Aivar Mäe, Toomas Peterson ja Paavo Nõgene laevale uue signaallipu “Kultuur pardal/Culture onboard”. Signaallippude abil vahetavad laevad omavahel sõnumeid. Spetsiaalselt kujundatud signaallipp kingiti koostöö markeerimiseks ka Estoniale ja Vanemuisele.