9. aprillil kõlab Estonias Tõnu Kõrvitsa autorikontsert “Hümn sinisele taevale". Kavas on Kõrvitsa "Hümn sinisele taevale", "Thule koraalid", "Lahkumine Elbalt", "Laulud Lenale" ja "Kreegi vihik". Helilooja Tõnu Kõrvits tähistab koos oma sõprade ja loominguliste partneritega üht elutee verstaposti autorikontserdiga, mis tutvustab tema loomingu värve ja mitmekesisust. Kaastegevad on Riho Sibul, Ulla Krigul, Virgo Veldi ja Lena Willemark. Dirigeerib Tõnu Kaljuste. Loe lähemalt siit.

Tõnu Kõrvits ütleb valitud muusika kohta nii:
U2 - "With or Without You".
Võib-olla on see kellegi jaoks äraleierdatud laul, aga minu meelest üks geniaalsemaid laule läbi aegade. Neljale bassinoodile kirjutatud monumentaalne Passacaglia, millele Brian Eno lõi peale lummava atmosfääri, mida kaunistavad The Edge´i õhulised kitarririffid. Mäletan, kui kuulasin seda plaati 1987. aastal ja ma ei uskunud oma kõrvu. Siis tundus see midagi uskumatult head. Ja on hea ka täna.

Depeche Mode - "Goodnight Lovers"
See on Depeche Mode'i mitte nii tuntud lugu, aga selles on just seda gospelliku vibe´i ja igatsust, mis on sageli nende loomingus kohal. "...When you're born a lover, you're born to suffer..." - paremini öelda ei saa.

Vaiko Eplik / Kristjan Randalu - "Hei, Sebastian"
Väga kaunis ballad kahe hea muusiku koostööst, kus mõlema musikaalsus lausa purskub välja.

The Blue Nile
"Lets Go Out Tonight" - tõenäoliselt kõige kurvem laul, mis eales kirjutatud. Kõik on justkui läbi ja möödas, on ainult palve: "läheme koos välja...". Youtube´s on üks variant koos Edward Hopperi maalidega, mis on väga kõnekas. Sest Hopper on parim, kes oskab maalida üksindust.

Rolling Stones "Under My Thumb"
Lihtsalt üks hea biidiga laul. Alati, kui seda kuulan, paneb see mingi mootori tööle. Ja muidugi Brian Jones´i poolt kaasa mängitud marimba!

Duran Duran "The Chauffeur"
Üks minu lemmikbände läbi aegade. Nad on alati head ja nendes on stiili. See on viimane laul nende legendaarselt "Rio" plaadilt.

Phil Collins "In the Air Tonight"
Lihtne, minimalistlik laul, millel on neli akordi. Ometi tekitab see mingi kõhedustekitava atmosfääri ja ootuse... Ja siis see legendaarne trummibreik!

Led Zeppelin "When the Levee Breaks"
Zep on Zep. Juba kogu see trummipartii on üks meistriteos. Jimmy Page'i kiunuvad kitarrid ja Plant´i vokaal nende kohal. Zeppelini bassimängija John Paul Jones on olnud üks minu lemmikmuusikuid läbi aegade. Multiinstrumentalist ja vaikne töörügaja, ilma kelleta see ansambel ei oleks olnud see.

MGMT - "Little Dark Age"
Üks uuem lugu ka. Samas tehtud just 80ndate aastate vaimus. Isegi kõik need soundid on pärit justkui 35 aasta tagusest ajast.

Miles Davis "In a Silent Way"
Parim Miles Davise plaat. Tõeline jazz-nokturn ühtede parimate jazzmuusikutega läbi aegade. Millised värvid, rütmid, harmoniad ja mustrid... .