Maratoni üks kohtunikest, koreograaf Raho Aadla põhejendab oma muusikavalikut järgnevalt:

Lõppematult Frederic Chopin’i
Kui asun kirjatööle, siis enne alustamist luban alati ruumil täituda Chopin’i klaveriklahvikee kristalse kõlaga. Meel ergastub ja mõte muutub teravaks. Sõnaseade vooldub vaimustavaks seikluseks, millel seilates randub sageli iseennastki vapustavatesse seikadesse.

Nina Simone “Sinnerman”
Ema Merle ja vendade Heigo ja Arb-Ahoga Volvo-limusiinis mööda suvepõuaselt tolmavaid teid kodumaa saladuste aardeotsingul sõites lubab “Sinnerman” meie pääsmatul kuuluvusel tugevneda.

Erki Pärnoja “Efterglow”
Kui aeg-ajalt on tarvis sügiseselt sombuse töönädala rutiinsetes nr 67, 68, 54, 58, 53 või 56 bussisõitudes rännata kõndima leemendavsoojal augukuul Pakri pangal tervitatud tulekera loojangusse, siis “Efterglow” oma unelevas ärksuses kanaldab hästi mu tajumeelt.

Solfeggio sagedused
Sageli satun segadusse, et kuidas küll eneses sõgedust siluda. Väsitanud nii jooks, kui paigalseis. Tekib tunne, et vaja oleks harmoniseeruda. Enesena eneses. Olen ärkvel ja olen. Heidan puhkele ja olen. Kui ärkan, siis olen jõudu täis.

Britney Spears “Work Bitch”
Kui jõudu on, kuid tihtilugu olulisemana mürtsuma hakkab justnimelt siis, kui jõudu pole ollagi, siis “Work Bitch” on lugu, mis ärgitab mind arvatavasti ka kaduvikku kadununa mööda ilmaruumi ringi keksima. Tõeliselt innustav ja äärmiselt vähe analüüsi nõudev.

Queen “Innuendo”
Kui on tarvis end tunda kui maailma otsaääre aialippidel lippav noor poisiklutt, siis Queeni pärand aitab abivalmilt. Mitte kunagi lõpetada! Aina kõrgemale! Üha edasi! Jätkuva rõõmuga! Aegade lõpuni!

Maarja Nuut ja Ruum “Takisan”
Uuestisündi. Taaselamist. Ootusotsatust. Alguslõppu. Ringlusristseid. Ruumipööret. Kainusjoovet. Kuradipolkat.

Harry Gregson-Williams “Narnia - The Battle Song”
Subliimsuse otsinguil, mida soov kogeda lihtsalt silmi sulgedes ja ennast läbi seitsme maa ja üle seitsme mere kangelastegudesse kujutledes, on Gregson-Williamsi meisterlikkus vääramatu. Kui kujutlus olemise olmelisus nõuab ohjeldamatut eepikat, siis kuulan, kuid alati tean, et kogu ime lõppeb siis, kui vaikib ka muusika.

Nicolas Jaar “Russian Dolls”
Kui venna Heigoga on kell neli hommikul Saviaugu sauna ees jääpiisku tilkuva räästa all vaja imetleda kahanevat kuuketast, mis sünkjate pilvede tormakuses vilkuva öömajakana magavat viljaaeda valgustab, siis “Russian Dolls” on parim, mis toas mängides võiks seguneda vee tilkumisega külmunud maapinnale, tuule kohinaga puulatvades ja tuulelipu hüsteerilise ketrusklõbinaga.

Wolfgang Amadeus Mozart “Requiem”
Rahus rahmimiseks.

Tantsumaratoni 12 tunni vältel mängivad muusikat DJ-d. Õhtujuhid ergutavad tantsijaid ning žürii jagab välja erinevaid auhindu. DJ-de
seas on ka riigikogu liikmed Heidy Purga ja Eiki Nestor, näitleja Rain Tolk, plaadipoe omanik Madis Nestor ja lavastaja Ingomar Vihmar.

Osalejatele on avatud registreerimine kodulehel www.stl.ee kuni kohti jagub. Lisaks võistlemisele saab tulla lihtsalt kaasa tantsima ja võistlejaid ergutama ning toetada maratoni eesmärki soetades selleks toetajapileti.

Eelmisel aastal maratonil osalenud ratastoolitantsija Helen Bokmann kinnitab, et tantsumaraton on vahva kogemus. “Enne tantsumaratoni algust olin ebakindel, kas saan sellega ikka hakkama ja kuidas teised tantsijad minusse suhtuvad. Aga juba esimesel tunnil adusin, et tantsime kõik koos ühe eesmärgi nimel ja tundsin end mugavalt. Mina tantsisin järjest 9h ja osalen kindlasti ka sel aastal. Tahan enda aega ületada!”

Sõltumatu Tantsu Lava on Eestis kaasaegsele tantsule pühendunud etenduskeskus, kus tuuakse välja tantsulavastusi, korraldatakse töötubasid ja spetsiaalset haridusprogrammi.

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit seisab hea liikumispuudega inimeste õiguste ja kaasamise eest ning osutab alates 2015. aastast rehabilitatsiooniteenust puudega lastele ja täiskasvanutele.