1) Warped Dreamer - Kenda/Taa
Nii maitsekas orgaaniline ja pikk kerimine, ma võiks seda heliredelit kuulata tunde järjest. Jaan Pehk rääkis, kuidas üks ta tuttav lindistas 90.-ndatel kasseti täis oma lemmikut poplugu, et ei peaks pidevalt tagasi kerima ja siis kuulaski seda päevad läbi. Ma tahaks selle looga sama teha.
Ja iga kord seda lugu kuulates kahetsen pisut, et ei ole taibanud trompetit õppima hakata. Nüüd on hilja. Samas, kui keegi müüb trompetit, palun kirjutage mulle.

2) Verneri Pohjola ja Mika Kallio!
Nende plaat "Animal Image" on minu arvates üks ilusamaid albumeid, mis on kunagi tehtud. See plaat ei dikteeri sulle mitte midagi. Annab ruumi, laseb olla ja mõelda.

3) The Cinematic Orchestra - Wait For Now/Leave The World (feat. Tawiah)
Cinematic Orchestra´l ilmus märtsis uus album. Ma ei olnud muidu nende fänn, aga kuna üks mu sõber mängib nüüd selle bändi koosseisus, siis viskasin pilgu peale ja natuke nagu armusin sellesse kõlapilti ära. Maikuus on esinevad nad Vilniuses ka.

4) Kit Downes - Obsidian
Kit Downes on Briti pianist, kes andis eelmisel aastal ECM´i alt välja albumi, kus ta mängib... Üksinda orelit. Ma ei oleks midagi sellist temalt oodanud. Tema varasemad tööd on pigem krapsakad ja mitte nii "intuitiivse" helikeelega kui seesama oreliplaat, aga sellest antipettumusest hoolimata ostaks ma iga kell pimesi tema uue plaadi või läheks kontserdile.

5) Elliot Galvin "Blop" ja Elliot Galvin Trio - Hurdy Gurdy | Sofar London

Oo, jälle üks väga lahe Briti pianist! Elliot Galvin meenutab mulle väga Jarek Kasarit. Mõlemad on minu meelest "raamidest väljas", aga mitte seepärast, et teha asju teistmoodi pelgalt teistmoodi tegemise pärast, aga neil lihtsalt tulevadki sellised lood. Võib-olla on teisiti, aga sel juhul on vähemalt minu haneks tõmbamine õnnestunud.

6) Jazzahead! 2014 - European Jazz Meeting - Colin Vallon Trio
See on nüüd üks pooletunnine kontsert Colin Vallon Triolt. Ma ei tahtnud sellesse nimekirja panna mingit konkreetset stuudios salvestatud lugu, kuna sellel kontserdil mängivad nad plaadil kõlava materjaliga võrreldes väga teistmoodi. Colin Vallon on muinasjutuvestja.

7) Kira Skov & Maria Faust - Song for Maria
Maria! Ta esitleb oma uut albumit ja bändi 22. aprillil eksperimentaalmuusika päeval. Ta saatis mõned kuud tagasi mulle kuulamiseks mõned lood ning teate, see on fantastiline. Väga jõuline, peenekoeline ja tugeva kontseptsiooniga album.

8) Albatrosh & Trondheim Jazz Orchestra

Kuidagi jube palju pianiste on selles nimekirjas, aga pole midagi parata, üks tuleb veel. Ma tegelikult ei kuula spetsiaalselt pianiste rohkem kui teisi instrumentaliste, aga kuna Albatroshil tuli just uus plaat välja ning sellesse duosse kuuluv pianist Eyolf Dale tuleb Jazzkaarele ka, siis olen praegu tema asju palju kuulanud ja proportsioonid on natuke paigast ära läinud küll. Trondheim Jazz Orchestra on aastaid olnud minu põhiline arranžeerimiskool. Mitte konkreetselt selles loos, aga mitmes teises on nad teinud trikke, mis arranžeerimisloogika kohaselt justkui ei tohiks toimida, aga ometigi kõlab kihvtilt.

9) STIMMUNGEN 2016 feat. Sofia Jernberg + Monsters For Breakfast
Kas tõesti on võimalik inimhäälega midagi sellist teha?

Kirke Karja on suurepärane Eesti jazzpianist, kes on täna algaval Jazzkaarel osa lausa kolmest erinevast projektist. Kirke ja Mingo Rajandi nägemust Erkki-Sven Tüüri ja Lepo Sumera teostest kuuleb tänasel festivali avakontserdil. Veel pakub Kirke rõõmu väikestele jazzisõpradele Tallinnas, Pärnus ja Tartus koos Jaan Pehki ja Jarek Kasariga populaarsel Jazzkaare perekontsertide formaadis ning kümne päevase festivali sisse mahub ka Kirke enda uue koosseisu Captain Kirke and the Klingons kontsert.

Loe lähemalt Jazzkaare kohta siit