Maarja Vaino põhjendab oma muusikavalikut nii:
"Tuleb tunnistada, et ma ei ole kuigi suur melomaan ja aktiivsem muusika kuulamise aeg – selline ainult muusikale keskendumine – jääb pigem kuskile teismelise/hilisteismelise ikka. Mõnda aega olin briti popi fänn, nüüd eelistan rohem džässi.

Seekord aga otsustasin valida hoopis eesti muusika, mis on inspireeritud eesti luulest ja kirjutatud tuntud luuletajate sõnadele. Kuna Kirjandustänava festivalil keskendume tänavu rohkem luulele ja olen sellest tulenevalt suvel tavalisest rohkem luulet lugenud, siis tundus just see lähenemisnurk praegu asjakohane. Tuleb möönda, et oleks võinud ju valida ka lõbusamaid lugusid, aga teisalt on selline teatud dekadentlik süngus ja eksistentsialistlik alatoon eesti luulele üsnagi omane. Mõni lõbusam pala on ka ikka hulgas".

Vennaskond „Kui mustavad udud“ (sõnad Heiti Talvik)
Põhja Konn „Selle ilma igav kainus“ (sõnad Betti Alver)
Helin-Mari Arder “Sa läksid” (sõnad Eeva Park)
Ivo Linna “Aeg ei peatu (sõnad” (sõnad Ott Arder)
Olav Ehala “Vana mehe laul” (sõnad Juhan Viiding)
Tõnis Mägi „Laul kadunud kodust“ (sõnad Joel Sang)
Lenna Kuurmaa “Musta pori näkku” (sõnad Eno Raud)
Vaiko Eplik “Varielu” (sõnad Andres Ehin)
Kadri Voorand “Kui need laiad meretuuled” (sõnad Kersti Merilaas)
Mikk Tammepõld “Mu viimne laul” (sõnad Juhan Liiv)

Kirjandustänava festivalist saab lähemalt lugeda siit.

Loe ka Eesti Päevalehes ilmunud intervjuud Maarja Vainoga.

8.09.2018 toimuv teine Kirjandustänava festival kannab alapealkirja "Kirjanduse jalajälg". Lydia Koidula tänav muutub Kadriorus taas kirjandustänavaks.

Käesolev aasta on tõeline juubelite aasta. Lisaks EV 100-le möödub Kadrioru pargi rajamisest 300 aastat ja A. H. Tammsaare sünnist 140 aastat. Märtsikuus tähistatakse Marie Underi 135. sünniaastapäeva, aprillis on ajakirja Looming juubel ning detsembris on Lydia Koidula 175. Veel on “juubilarid” sel aastal näiteks Artur Alliksaar ja Juhan Viiding. Lisaks on käimas üle-euroopaline Kultuuripärandi aasta.

Kirjandustänava festivali idee on kutsuda üheks päevaks kokku kirjandusega tegelevad organisatsioonid, et ühiselt tõmmata tähelepanu eesti kirjandusele, lugemisele ja kirjanduspärandile. Elamuslik kirjandusprogramm pakub kohtumisi ja mõttevahetusi kirjanikega, uusi raamatuid, põnevaid välinäitusi, sõna- ja valgusinstallatsioone, välikohvikuid, muusikat, teatrit jpm.