Kuuldemängu tegevus toimub üksildases ja turvalises külalistemajas Eestis, kuhu saabuvad ootamatult põgenikud, perekond Süüriast. Kuidas inimesed selles tavatus situatsioonis käituvad, milleks nad valmis on või ei ole, mis juhtub või juhtumata jääb? Pealkiri viitab ühe tegelase, Vana naise sügavale kiindumusele balletimaailma. Elus ei ole mustvalgeid lahendusi, igas inimeses võib peituda ja paotuda “Luikede järve” must ja valge luik.

Priit Põldma teksti stiilivõte “üks lugu seitsmele häälele Roland Schimmelpfennigi laadis“ loob raadiopärase võimaluse vahendada sündmusi nii otseselt kui ka distantseeruvate kommentaaride kaudu.

Lavastaja on Tamur Tohver, helirežissöör Külliki Valdma, muusikaline kujundaja Merlin Kontus.
Osades: Helgi Sallo, Külli Reinumägi, Argo Aadli, Sukhdev Kaur Khalsa, Jorge Hinojosa, Klaara Kollist, Otto Samuel Kahar.

Kuuldemängu avalik kuulamine ja vestlusring toimub teisipäeval, 19. veebruaril kell 18 Uudistemaja pressisaalis. Sissepääs on vaba.

“Must luik” esiettekanne on Vikerraadios 23. veebruaril kell 19.05., Raadio 2s 3. märtsil kell 7 ja Klassikaraadios 3. märtsil kell 15.05.