Hooaeg algab 14. augustil Leonard Bernsteini menumuusikali „West Side Story“ etendustega. Taas on võimalik nautida etendusi nii eesti- kui ka ingliskeelses esituses eesti- ja rahvusvahelise trupi ettekandes. Traditsiooniline Vana Tallinn Gala toob rahvusooperi solistid, koori ja orkestri koos mitmete tuntud külalissolistidega 23. augustil Tartu ja 24. augustil Tallinna publiku ette tähistama Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia 100. sünnipäeva.

Esimese uuslavastusena jõuab septembris lavale Charles Gounod’ ooper „Romeo ja Julia“. Kahe vaenutseva perekonna loo tänapäevases võtmes toob lavale Austraalia juurtega Londonis resideeruv lavastaja Stephen Barlow. Hingedepäeval, 2. novembril kõlab traditsiooniline hingedepäeva kontsert Tallinna Jaani kirikus.

14. novembril Pärnu kontserdimajas ja 17. novembril Estonia kontserdisaalis kõlab maailma ooperilavadel harva mängitud ooper, emotsionaalselt haarav, psühhopõneviku vormis teos – Erich Wolfgang Korngoldi „Surnud linn“. Sügishooaja balletisündmusena toob Eesti Rahvusballett vaatajateni imelise muinasjutuballeti „Alice Imedemaal“. Fantaasiarohke ja rikkalike multimeediaefektidega ballett valmis 2017. aastal San Carlo Teatrile. Koreograaf Gianluca Schiavoni ühendab oma lavastuses vaatemängulisuse, värvika tantsukunsti ja Lewis Carrolli armastatud jutustuse. Kammersaalis esietendub nooremale koolieale Mati Undi, Rein Aguri ja Hans Hindpere muusikaline lastelavastus „Punamütsike“, kus otsitakse vastuseid mitmetele küsimustele – näiteks, mis juhtub siis, kui Hunti ei tulegi? Või kui Punamütsike on hea laps ja läheb kohe vanaema juurde?

Pühadeaega mahub traditsiooniline rahvusooperi jõulukontsert „Rahvusooperi jõulutervitus“ Tallinna Jaani kirikus 19. detsembril ja vana-aastaõhtul hoogsatest meloodiatest kantud Estonia ball.

Uus aasta algab operetisündmusega: 24. jaanuaril jõuab publiku ette Franz Lehári operett „Krahv Luxemburg“ oma klassikalises headuses.

Märtsis tähistab Estonia ühe silmapaistvaima Eesti ooperilaulja Georg Otsa 100. sünniaastapäeva kontserdiga „Ooperigala – Georg Ots 100!“. Kontserdid toimuvad 19. märtsil Pärnu kontserdimajas ja 20. märtsil rahvusooperis. Kevadhooaja balletisündmuseks on 27. märtsil esietenduv „Anna Karenina“, Marina Kesleri ballett Dmitri Šostakovitši muusikale. „Anna Karenina“ on lugu kiusatusest, kirest, moraalsest konfliktist, unistuste poole püüdlemisest ning nende purunemisest. See on tormiline jutustus reetmisest ja suurest armastusest, mis viib pinna jalge alt.

16. aprillil on Estonia kontserdisaali lavalaudadel Carl Orffi ülivõimas lavaline kantaat „Carmina Burana“ rahvusooperi koori, orkestri ja Estonia Seltsi segakoori esituses.

29. aprillil toimub traditsiooniline rahvusvahelise tantsupäeva gala, kus antakse üle MyFitnessi tantsuauhinnad ühele nais- ja ühele meessolistile. Hooaega jääb lõpetama 22. mail esietenduv Giuseppe Verdi varajase loomeperioodi tähtteos „Jeanne d’Arc“, mille toob lavale „Figaro pulma“ lavastaja Marco Gandini. Ooperi suurepärast nimiosa on tõlgendanud ooperimaailma tipud Renata Tebaldi, Montserrat Caballé ja Anna Netrebko.

Ka sel hooajal kannab reisikihk estoonlasi lähemale ja kaugemale. Etendusi antakse lastemuusikaliga „Pipi Pikksukk“, mis etendub Rakvere teatris, muusikal „Viiuldaja katusel“ reisib Haapsalu Kultuurikeskusesse, Ugala teatrisse, Paide Muusika- ja Teatrimajja, Pärnu ning Jõhvi kontserdimajadesse ning Vanemuise teatrisse. Lustakas jõulumeeleolu loov pereballett „Pähklipureja“ jõuab Tartusse ja Jõhvi. Eduard Tubina ballett „Kratt“ astub sisse Pärnu kontserdimajja ning Paide Muusika- ja Teatrimajja. Operett „Savoy ball“ lõbustab rahvast Rakvere teatris ning Balletiõhtu Eesti koreograafide loomingust rändab Haapsalu kultuurikeskusesse.