Kultuuriministeerium korraldas konkursi, et leida sobivaim lahendus Tallinnas aadressil Sakala 3 asuvas teatrimajas püsiva etendustegevuse käivitamiseks.

Pärast läbirääkimiste esimest vooru otsustas komisjon edasi töötada visioonidega, mis ilma konkursita võiksid jääda ellu viimata. Sõelale jäänud lavastaja Lauri Lagle visioon näeb ette kunstiliselt kõrgetasemelise avangardse trupiteatri loomist, mille traditsioon on Eesti teatrimaastikul praegu katkenud, loomingulise ühenduse Ēlektron välja pakutud ideekavand tooks Eesti teatriväljale seni vähetuntud tehnoloogilisi väljendusvahendeid.

„Mõlemad projektid on väga selge vaatega ja neil on suur potentsiaal täiendada meie teatrimaastikku. Nii Lagle kui ka Ēlektron püüavad komisjoni hinnangul kõige paremini avardada vaatajate arusaama teatri võimalustest, aga kõnetada ka rahvusvahelist publikut ning olla hinnatud koostööpartner külalislavastajatele ja -kunstnikele,“ selgitas Kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler Hillar Sein.

Kultuuriministeerium jätkab kahe sõelale jäänud kandidaadiga läbirääkimisi, et jõuda püsiva etendustegevuseni uuel teatrihooajal. Kokku laekus ideekonkursile 16 ettepanekut.