Tänavu kolmandat korda toimuv homokultuurinädal toetub sedapuhku perekondlikele väärtustele.

Mõistmise piir laieneb

13. augustini on kolmes eri kohas avatud näitus “Me oleme perekond”. Viru keskuse neljanda korruse elustiilikeskuses Felicitalia näeb Tiina Tammetalu, Lilian Mosolaineni ja Bille Neeve maale. Café Angelis on üleval Chintis Lundgreni maalid ja Heikki-Erich Merila fototöötlused. Rühmitus Infotankistid tutvustab Sõpruse kinos fotoseeriat “Mängud soorollisoos”.

Homokultuuri nädala avamisel viibinud luuletaja Ivar Sild peab homokultuurile pühendatud nädala puhul oluliseks, et see annab erinevate huvide ning taustaga inimestele võimaluse omavahel suhelda. Eesti ühiskonna tolerantsustaset peab Sild rahuldavaks, tuues paralleeli sõjaeelse aja suhtumisega samasooliste kooselusse. “Mida aeg edasi, seda laiemaks on mõistmise piir läinud,” nendib Sild.

Enim tähelepanu tõmbab endale täna kell 15 Sauna tänaval algav homomarss. Korraldajate sõnul on rongkäigu vooruseks, et seal osalevad tegelikud inimesed, mitte anonüümne homokogukond, keda netikommentaatorid tavatsevad vaenata.

“Meie eesmärk on muuta ühiskonna suhtumist positiivsemaks, et homodes ei nähtaks enam hirmsat ohtu pereväärtustele, vaid ühiskonnaliikmeid, kellele laienevad samasugused õigused nagu teistele,” selgitab ürituse pressiesindaja Maali Käbin.

Rongkäigule järgneb kell 20 algav lõpupidu Tallinki hotelli klubis Cellar, kus esinevad poptähed Nancy, Maarja ja Koit Toome. Lauljatar Maarja ei käsita oma esinemist kultuurinädalal erilise solidaarsusavaldusena, leides, et kontserdi headus ei sõltu kuulajate seksuaalsest orientatsioonist.