Raamatus kulgeb kõik äärmiselt selget joont mööda – pikalt koos elanud paar on lõhenenud, naine kiikab liiga tihti venipudelisse, mees leiab noores assistendis uue armastuse... Võiks ju panna punkti...

Ookeani taga reklaamitakse seda kirjatööd kui jätku raamatutele „Naine rongis” ja „Naine aknal”, kusjuures kõigi kolme ühiseks jooneks on viis-kuus heldelt täis valatud klaasi merlot’d päevas.

„Naine meie vahel” sobivat ookeanitaguste arvetes neile, kellele lähevad peale romaanid, mis kulgevad kui ameerika mägedel. Persoonid, kes ei viitsi lugeda rikkurite elust New Yorgis, jätku raamat ostmata ja soetagu pigem pudel chardonnayd.

Niisiis lähevad Nellie (see on mehe pandud nimi, sest õige ei meeldinud) ja Richardi teed lahku – lapsi ei saada ka jõulise üritamise järel, naine pruugib vägijooke, pole suurem asi kokk ja valetab nii, et tolmab. Noor Vanessa, mehe uus silmarõõm, kes pulmi ootab, on seevastu täiuslikkuse võrdkuju. Seega on kõik loogiline. Ent tegelikult...

Iseenesest on meesterahval huvitav tungida arusaamatusse naiste maailma (ja naistel omakorda vaadata peeglisse). Et kuidas saab õrnem sugu, kes tegelikult pole kaugeltki nii õrn, olla sedavõrd naiivne ning lubada kenal ja rikkal mehel end ümber sõrme keerata. Nagu naistel puuduks vähimgi eneseuhkus ja väärikus. Printsi ees ollakse valmis lömitama ja roomama.

Õnneks on maailm pisut avaram, sest vastasel korral jääksid vallaliseks mehed, kes soovivad elada väärika, oma mina omava naisega, kes ei kooldu vähimagi painutamise peale. Hea küll, alguses ollakse noor ja naiivne, ent tark inimene peaks saama üsna ruttu aru, et vastaspool on armukade kontrollifriik, kes kehtestab omad reeglid, millest kõrvale kalduda ei tohi. Mis toimub naiste peas, et nad ei löö teise-kolmanda-neljanda ebameeldiva juhtumi peale ust selja taga kinni?

Osa inimkonnast – nii mehed kui naised – ei saa ilmselt raamatu sisust aru. Nad ei mõista, milles on probleem, kui üks on allutaja, teine alluv, sest nende arvates asjad nii käivadki ning mõlemad on oma rolliga rahul. Kui poleks, siis sääraseid paare ju ei eksisteeriks.