"Võib öelda, kas inimene on aktiivne, paneb asju liikuma, või on ta passiivne ja ootab, et asjad ise juhtuksid ja alles siis reageerib neile,” ütles Williams.

Tihtipeale kohandavad inimesed esimese asjana arvuti juures selle enda järgi. Psühholoogi sõnul võtavad töötajad arvutit kui nn personaalruumi ning muutes seda, tekitavad endale tunde oma lähiümbruse kontrollimisest.

"Kui teil on ilusad pildikesed või mänguasjad arvuti peal, siis ilmselt veedate arvuti taga palju aega,” ütles Williams. “See ütleb: see on minu territoorium, vaadake, kui huvitav see on.”

Teised inimesed kasutavad hiirematti mingi sõnumi edastamiseks. Psühholoogi sõnul ütlevad hiirematid nii mõndagi inimese suhtumise ja tõekspidamiste kohta.

Ka taustapilt või ikoonide korraldusviis ütlevad psühholoogile üht-teist inimese sisemiste soovide ja ambitsioonide kohta. Mõnedel inimestel on standardne ekraanisäästja, teistel on midagi, mis kajastab nende personaalseid huve.

"Inimene, kelle töölaud (dektop) on tühi, võib olla tehnoloogias võhik, see, kellel see kõiksugu ikoone täis aga vastupidi, tehnofänn, kes oskab programme alla laadida ja neid installeerida,” arvas Williams.