•• Arnold Rüütel: Me peame optimeerima oma arengut ja tasakaalustama selle kõiki faktoreid.

•• Edgar Savisaar: Kui mul on valida, kas kujusid maha võtta või kujusid juurde ehitada, siis valiksin muide pigem teise tee. /…/ Kui Parts omal ajal võttis Lihulas ühe samba maha, siis ma arvan, et tema viga oli see, et ta läks liiga väikesesse formaati. Ta käitus nagu pisipoliitik selle oma punase kraana ja öiste mahavõtmise käikudega.

•• Edgar Savisaar: Ma ei tea, kui paljud teist on vaadanud vene õigeusu kalendrit. Minule on näidatud ja seal näiteks 9. mai on sõdurite mälestamise päev. Venelastele ta on kiriklik püha.  Kiriklik  monument. Meile ta on ilmalik monument, Nõukogude aja jäänus. Vaat sellest tulebki see erinev suhtumine. Me peame arvestama sellega, et need inimesed, kellele see monument on tähtis, võtavad seda kui kiriklikku sümbolit.

•• Edgar Savisaar: Mõtlesin veel seda, et huvitav, kui meil poleks Isamaaliidu valitsusi olnud, mis meil oleks siis teistmoodi olnud? Hea küll, võib-olla autod ei oleks nii odavad, aga võib-olla me sõidaks ka vähem kraavi nende autodega. Hea küll, võib-olla mobiile oleks natukene vähem, aga võib-olla raamatuid oleks sellevõrra rohkem. Sellest lausparempoolsusest me oleme üht-teist võitnud, me oleme julgeid samme teinud, aga me oleme ka ühtteist kaotanud.

•• Arnold Rüütel: Ma arvan, et see poolteist tundi me rääkisime mitmetest asjadest ja eelkõige majanduslikust arengust ja selle juurde ka sotsiaalsest arengust ja mina rõhutasin võibolla korduvalt inimest kõige enam, et me peame nägema inimest. Ja ma usun, vähemalt mina tunnetasin, et me mõistsime üksteist. Aga mul on väga kahju peaminister Mart Laari niisugusest avaldusest, et see on pööre läänest itta ja nii edasi ja nii edasi siia juurde kõik deklareeritud seisukohad. Sellest on väga kahju. Ma arvan, et kui me võtame tuhandeaastast Eesti ajalugu, siis ei ole tarvis ühe käe sõrmi, et kokku lugeda, kus me oleme ühiselt tegutsenud. Väga põgusalt ma nimetaksin siin Jüriöö ülestõusu, kus üritasime ühiselt tegutseda, aga see ei õnnestunud kõik. Päris kindlasti Vabadussõda, kus me kõik koos läksime rindele ja võitlesime selleks, et luua oma riik. Suutsime seda teha. Kaotasime selle riigi ja täna pühitsesime 15. aastapäeva, kus me suutsime selle riigi taastada. Taastada aga suutsime selletõttu, et tegime kõik koos selle nimel, kõik, mis igaüks suutis ja oskas.

Selletõttu on mul väga kahju sellest lauast siit praegu lahkuda, kui sellised avaldused saatsid meie, ma ütleks, asjalikku mõttevahetust.

Ja mul kahju, Ansip, ka Sinu sellest avaldusest, et kõik on kaotatud praegu. Tänase peaministrina, samuti selle jutuajamise, samuti selle avalduse tõttu.

* Tsiteeritud muutmata kujul.