Valgemetsa ja Luunja laagri juhatajate sõnul on nende laagrites veel mõned vabad kohad. Valgemetsa puhkekeskuse juhataja Katrin Aava sõnul saab Valgemetsa laagrisse tulla igasse vahetusse. Luunja laagris on vabu kohti mõnes vahetuses. "Meile saab tulla 13.–27. juulini kestvasse inglise ja saksa keele laagrisse ning mõned vabad kohad on ka augusti lõpu vahetustes. Samas näiteks juuni esimesse ja teise vahetusse oli väga suur nõudlus," ütles laagri juhataja Reet Rannasaar.

Ühena esimestest sai sel suvel täis Vääna-Jõesuus asuv noortelaager Segasumma Suvila. Laagri presidendi Tähte Luige kinnitusel on Segasumma puupüsti täis. "Ülehomme saabuvad esimesed 190 last ning esimeste vahetuste varunimekirjades on ootamas veel 30 last," lausus Luik, lisades, et mõned vabad kohad on veel augusti viimasesse vahetusse.

Tema sõnul hakkasid vanemad laagrikohti broneerima juba märtsis ning 70 protsenti lastest tulevad samasse laagrisse juba kolmandat või neljandat suve. "Meie põhitegevus on sel aastal filmitegemine ja seebiooperite lavastamine," lisas laagrijuht.

Sel suvel tegutseb Eestis 35 lastelaagrit, millest enamikul on kas spordi, keeleõppe või kunstivahetused. Poolteist nädalat kestev vahetus maksab 1000–1800 krooni ringis.