Tavamõtlemise järgi võtavad isegi ohutud bakterid oma peremeesorganismilt energiat ja lühendavad tema eluiga.

Kuid äsjased uuringutulemused näitasid, et bakteritest puhastatud kärbsed ei ela sugugi kauem kui nende bakteriküllased kaaslased.

Nii kärbestel kui ka inimestel kasvab vananedes nende sees ja pinnal elavate bakterite kogus. Seepärast arvati, et see kiirendab surma.

Kuid California ülikooli teadlased võrdlesid tavalisi äädikakärbseid sellistega, kes sündisid munadest, mida oli pestud antibiootikumides ja kasvatatud bakterivabas keskkonnas. Neile söödeti isegi desinfitseeritud toitu.

Üllataval kombel elasid mõlemat sorti äädikakärbsed keskmiselt 65 päeva.

Kõrgemad organismid vajavad baktereid seedimiseks ja teisteks eluavaldusteks.

Nõnda et näiteks inimesega säherdusi katseid teha ei saaks.

Allikas: Scientific American