Eestis algavad täna järjekordsed hõimupäevad, mis on soome-ugri maailma tähtsaim ja vanim regulaarne kultuurisündmus.

Nädala algul saabub Eestisse mitu soome-ugri rahvaste folklooriansamblit, näiteks ersamordvalaste Toorama, maride Morko kundem, soomlaste Kohtalotoverit, liivlaste Kand­la ja Livlist ning ungarlaste Bürkös, kes annavad kontserte koolides ja rahvamajades. Sa­mu­ti tuleb kirjanikke, luuletajaid ja kirjandusteadlasi, kes peavad ülikoolides loenguid.

Suur hõimupäevade lõppkontsert, kus astuvad üles kõik kohale saabunud muusikud, toimub reedel, 17. oktoobril kell 18 Tallinna rahvusraamatukogus ja laupäeval kell 17 Viljandi Pärimusmuusika Aidas.

Kolmapäeval, 15. oktoobril kell 18 toimub Tallinnas Kirjanike Maja musta laega saalis kirjandusõhtu, kus soome-ugri kirjanikud eesotsas Jeremei Aipiniga tutvustavad Arvo Valtoni vahendusel oma loomingut.

Esmaspäevast reedeni peetak­se Tallinnas Kuku klubis soo­me-ugri rahvastele pühendatud õhtuid, kus saab maitsta ka rahvusroogi. Kõik hõimupäevade suurüritused on külastajatele tasuta. Samal ajal on üritustest osavõtjatel võimalik soome-ugri rahvaid toetada hiljuti asutatud Lennart Mere Veelinnurahva ra­has­tu kaudu.

Vaata ka:

www.fennougria.ee