Päevalehe korrespondendi Jaanus Piirsalu sõnul pole protesteerimine organisatsiooni hinnangul pärast suursaadiku Marina Kaljuranna lahkumist enam mõtekas.

Välisministeerium teatas täna, et suursaadik Kaljurand tuleb kaheks nädalaks Eestisse plaanilisele puhkusele. Eesti saadik lendas Moskvast täna Stockholmi kaudu Tallinnasse, vahendab Reuters saatkonna pressiesindajat. Naši aktivistid jälitasid teda ka teel lennujaama, kuid vägivaldseks asi ei läinud.

Naši kinnitas, et jätkab Tallinnalt vabanduse nõudmist, vahendab Interfax. „Me tegime Eesti saadikule ausa ja kaaluka ettepaneku vabandada Vene riigi ees tapetute mälestuste solvamise eest, aga Eesti ja selle saatkond valisid teise tee,” ütles Naši avalduses.

„See on meie võit, kuid see pole veel kaugeltki läbi. Tuleb päev, mil me kuuleme vabandusi. Teeme kõik, et lõpetada vene elanikkonna repressioonide lõpetamiseks Eestis,” ütles Naši liider Vassili Jakimenko ja lisas, et organisatsioon jätkab Eesti Moskva saatkonna demonteerimist.

„Fašistliku riigi saadik Marina Kaljurand valis kahest talle antud võimalusest – vabandada või lahkuda riigist. Ta valis viimase,” vahendab Reuters Naši kodulehte.