Sarah Palin, kes tegeleb jahindusega, on vintpüssi assotsiatsiooni liige (National Rifle Association) ning kelle üks lastest on sündinud Downi sündroomiga, soovib, et teadus uuriks laste autismi ehk endassesulgumise ja laste sünnidefekti tekkepõhjusi, ent peab paljusid loomkatseid mõttetuks, vahendab USA uudisteportaal Think Progress.

Palin naeruvääristas mitmeid loomeksperimente, näiteks katseid äädikakärbestega, öeldes, et neil pole suurt väärtust.

Arvatavasti ei tea Palin, milliseid avastusi on äädikakärbestega eksperimenteerimine kaasa toonud. Eelmisel aastal demonstreeriti USA-s Põhja-Carolina ülikoolis, kuidas on katsed äädikakärbestega kaasa aidanud autismi uurimisel.

"Te olete kuulnud nendest loomprojektidest. Neis pole suurt mõtet ja mõnikord läheb raha sinna, mis pole inimeste heaoluga eriti seotud. Nagu näiteks testid äädikakärbestel Pariisis, Prantsusmaal," rääkis Palin.

Äädikakärbsed on geneetikas ja molekulaarbioloogias kõige mõjusamateks abivahenditeks ja need on organismid, mis on eksperimentidele iseäranis järeleandlikud.

Hiljuti avastati tänu äädikakärbestele, et neurexin on autismi geneetiliseks riskifaktoriks.
Äädikakärbsed on aidanud selgusele jõuda ka laste sünnitraumades.

Molekulaargeneetika on näidanud, et inimesed jagavad põhimolekule kõigi teiste organismidega tänu nende ühisele evolutsioonilisele pärandile.