9. mai möödus politseile rahulikult ning tõsisemaid vahejuhtumeid ei toimunud. Ida- ja Lääne-Virumaal asetati asuvatele ausammaste jalamitele pärgi. Politseinikud tagasid avalikku korda ning tegelesid liikluse korraldamisega.

Päeva jooksul toimetati Rakvere politseiosakonda kainenemisele 2 isikut. Jõhvi politseiosakonda toimetati kainenemisele 3 isikut. Koostati protokolli ühe joobes alaealise ja ühe roolijoodiku suhtes. Narva politseiosakonda toimetati 13 isikut, neist 5 kainenemisele. Koostati protokoll kahe meesterahva suhtes, kes olid narkojoobes.

Narva politseiosakonna korrakaitsetalituse juhtivkonstaabel Aleksandra Rezunkova sõnul ei registreeritud eile alaealiste poolt toimepandud õigusrikkumisi.

„Tänu vanematele, kes hoidsid pidevalt lastel silma peal, ei toimunud tänase päeva jooksul mingeid vahejuhtumeid,” ütles juhtivkonstaabel Rezunkova.

Narva politseiosakonna teenindataval territooriumil on olukord endiselt rahulik.
„Tänan kõiki inimesi, kes mõistlikult käitusid. Usun, et olukord Virumaal jääb rahulikuks ka edaspidi,” ütles Ida Politseiprefektuuri politseiprefekt Kalev Prillop.