Joffe, kes esindab Tallinnas 1944. aastal hukkunud kapten Ivan Sõssojevi tütarde Ezmiralda Menšikova ja Svetlana Gnevašina huvisid Eesti kohtus, teatas, et teiste sõdurite sugulased on ka valmis Eesti võimudega kohut käima.  „Sugulased ühendavad jõud, et õiglust saavutada,“ vahendas Izvestija Joffe sõnu.

Joffe hinnangul peavad vastutama need ametiisikud, kes levitasid valeinfot Sõssojevi surma põhjuste kohta.

Vastates küsimusele, mispärast ei leitud Tõnismäele maetute seast Sõssojevit, kinnitab Joffe, et süü selles asjas lasub Eestil. Ta väidab, et Eestile on esitatud ümberlükkamatud tõendid 13 sõduri matmise kohta, aga leitud on vaid 12. Jurist selgitab, et Eestil pole dokumenti Sõssojevi 1995. aastal ümbermatmise kohta. Kui Eestis õigusemõistmist ei saavuta, siis minnakse tema sõnul Strasbourgi.

„Kui inimene ei tunnista end kuriteos süüdi, ei tähenda see, et ta seda toime ei pannud. See sama puudutab ka riike,“ ütles Joffe. 

Ta rõhutas, et teiste Eesti kohtusse esitatud hagiavalduste saatus pole veel teada.  Jurist selgitas, et Eesti võimud rikkusid õigusnorme, kuna kaevasid sõjahauad välja ilma maetute sugulaste nõusolekuta ja Venemaad teavitamata.  „Jah, Eesti teavitas Venemaad oma sammudest vaid post factum 7. mail, samas sõjahauad kaevati lahti juba 27. aprillil,“ rõhutas jurist. Tema kinnitusel esitas ta selles asjas juba apellatsioonikaebuse.