Vene föderatsiooninõukogu spiiker Sergei Mironov saatis uudisteagentuuri Regnum teatel eile Moskva linnapeale Juri Lužkovile ja linnavolikogu esimehele Vladimir Platonovile pöördumise, milles palus üle vaadata, kas Malõi Kislovski tänav, kus asub Eesti saatkond, oleks võimalik ümber nimetada Tallinnas hukkunud Venemaa kodaniku Dmitri Ganini nimeliseks.

Mironov teatas sellest pöördumisest täna ka ajakirjanikele.

Vastates küsimusele, et kas teda ei häiri asjaolu, et Eestis nimetatakse Ganinit marodööriks, meenutas Mironov, et ka Tõnismäel väljakaevatud sõdureid nimetatakse Eestis joodikuteks ja marodöörideks.

“Ajalugu kindlasti vastab sellele. See, et meie nooruk kes tuli Peipsiäärsest linnast, peksti läbi ja aheldati laternaposti külge ning suri - see on barbaarsus,” seletas Mironov. “Ma ei tea, milline on Malõi Kislovski nime ajalooline väärtus. Loodan, et Moskva võimud kaaluvad minu ettepanekut,” ütles Mironov.

Ta rõhutas, et ei tohi unustada, et need politseinikud, kes peksid Tallinnas Venemaa kodanikku, on mõrtsukad ja Eesti kohus peab seda tunnistama.