Riia konverentsi korraldavad rahvusvaheline homofoobide organisatsioon Watchmen on the Walls ja teine "kristlikke" väärtusi kaitsev ühendus World Congress of Families, kirjutavad Expo.se ja Hatewatch.
Konverentsile ootavad korraldajad 5000 osalejat.

Korraldajad ootavad Ida-Euroopa konverentsilt suurt edu hoolimata sellest, et oktoobris toimunud Seattle'i konverentsile saabus oodatud 700 osaleja asemel vaid 150 huvitunud kuulajat.

Radikaalsed esinejad

Eelmisel Watchmen on the Wallsi konverentsil kõneles näiteks Scott Lively, kelle raamat „Roosa svastika” väidab, et Hitler oli homo ja et ka juutide hävitamise taga olid homod.

Teine eelmisel konverentsil esinenud autor Aleksei Lebedev väitis oma raamatus nimega „Uus maailmakord”, et praegu olevat maailma tabanud homoseksualismilaine, millele järgnevat hullem veel: islamistumine.

Üks korraldajatest seotud vägivallategudega

Watchmen on the Walls on USA-s tuntuks saanud homode vastu korraldatud vägivallategudega. Muuhulgas on organisatsioon ise kuulutanud, et selle liikmed tapsid tänavu juulikuus ühe 26-aastase homoseksuaali. Watchmeni on the Wallsi rahastavad muuseas üks äärmuskirik ja mitmed USA-sse kolinud Vene immigrandid.

World Congress of Families on USA liikumine, mis peale geide tõrjumise on tihedalt seotud ka immigrante vihkavate ühendustega.