Rootsis on nakkusekahtlusega inimesi viis, vahendas AFP Rootsi nakkushaiguste ohjeldamise instituudi töötaja Mia Mryttingi sõnu.

Taanis toimetati Hvidore haiglasse Kopenhaageni lähedal vaatluse alla kolm naist ja üks mees, kes pöördusid möödunud nädalal tagasi reisilt Mehhikost ja USAst. Viies seagripikahtlusega inimene on toimetatud haiglasse Ålborgis. 

Seagripi kahtlusega patsiente on ka Suurbritannias ja Prantsusmaal, kuid seni on Euroopas kinnituse leidnud ainult üks haigusjuhtum Hispaanias.

Mehhikos on veidi üle 1600 arvatavasti seagrippi haigestunud inimesest surnud sadakond. Haigus on enamasti ravitav, kuid vaktsiini väljatöötamisega võib minna aega mitu kuud.

Täna andis Euroopa Liidu tervishoiu volinik Androulla Vassiliou liidu liikmesriikide välisministritele ülevaate olukorrast seoses leviva seagripiga ning kutsus liikmesriike üles vahetama igakülgset infot ja jälgima arenguid ning vältima ilma tungiva vajaduseta sõite seagripiohtlikesse piirkondadesse, teatas välisministeerium. Vassiliou sõnul on käesolevaks neljapäevaks kokku kutsutud Euroopa Liidu tervishoiuministrite erakorraline kohtumine.