Täna kohaliku aja järgi kell 10.30 tungisid tundmatud relvastatud kurjategijad ehitusministri kabinetti ja lasid ta automaatrelvadest maha, teatas Interfaks. Amerhanov suri kohapeal.

Ründajaid oli kokku kolm, nad kandsid maske ja pärast ministri tapmist põgenesid, andis vabariigi siseministeerium teada ITAR-TASSile.

Amerhanovi nimetas ministriks Dmitri Medvedevi mullu määratud uus Inguššia president Junus-Bek Jevkurov, kes ise taastub praegu mõrvakatses saadud haavadest. Amerhanov oli enne ehitusministriks saamist ärimees ja tegutses Moskvas ning Hiina piiri äärses Habarovski krais.

Sõjaväeluuraja taustaga president Jevkurov, kes Moskvas Višnevski kirurgilisest instituudist sel nädalal välja kirjutati ning peaks lähiajal taas võimuohjad enda kätte haarama, planeerib Inguššias ajada karmimat poliitikat. Selle hulka peaks käima võitlus relvastatud sissidega ja korruptsiooniga.

"Mul ei ole soovi kätte maksta, kuid need sissid, kes relvi maha ei pane, hävitatakse," ütles Jevkurov uudisteagentuuri Rosbalt teatel.

Jevkurovi määras Inguššia presidendiks Venemaa president Dmitri Medvedev mullu oktoobri lõpus, kui vabariigi eelmine ebapopulaarne president, KGB ja FSB taustaga Murat Zjazikov oli lasknud tappa opositsioonilise ajakirjaniku Magomed Jevlojevi. Jevkurov suutis olukorda kaose piiril vankuvas vabariigis märgatavalt stabiliseerida.

Inguššia endise presidendi Ruslan Auševi hinnangul on võimudel inguši vastupanuvõitlejatega raskem ühist keelt leida kui tšetšeeni iseseisvuslastega, sest paljud inguši võitlejad on sõda alustanud üleilmse džihaadina, mitte poliitiliste või rahvuslike õiguste nimel.

Jevkurov on teeninud kuumades kohtades ka enne seda, kui Venemaa president Dmitri Medvedev ta Inguššia presidendiks määras, et Põhja-Kaukaasiasse stabiilsust tuua. Jevkurov juhtis nimelt 1999. aastal Bosnias rahu valvanud Vene vägede pataljoni, mis hõivas Kosovo sõja ajal Kosovo pealinna Priština lennuvälja. See intsident oleks toona Kosovos Briti vägesid juhtinud kindral sir Mike Jacksoni hinnangul peaaegu Kolmanda maailmasõja vallandanud.