Igal hommikul kell 7.30-10 jagavad vabatahtlikud Ameerikast laiali ligi 300 võileiba ja 400 kuuma jooki Tartu linnas liikuvatele tudengitele.

Ettevõtmine toimub Karunädala raames, mille näol on tegemist on tudengitele suunatud festivaliga, juhatamaks sisse uut kooliaastat. Nädala kestev festival sisaldab lisaks tasuta tudengieinetele ka kõigile avatud spordi- ja muusikaüritusi ning ka näiteks Tartu noorte kunstnike kahevõistlust.

Ürituse korraldajaks on Risttee kristlik kogudus, mis noore kogudusena on välja kasvanud Noorteühenduse Going Up tegevusest, mille eesmärgiks on "kristliku sõnumi levitamine tänapäevasemas ja nooruslikumas võtmes".

"Tõsi on see, et tänapäevane kirik jääb paljudele inimestele järjest kaugemaks ning meie ülesanne ongi sama sõnumit arusaadavasse ja tänapäevasesse keelde tõlkida," ütles koguduse pastor Peep Saar Päevaleht Online'ile.

"Korraldame küll üritust, aga otseselt oma kogudust ei reklaami," kinnitas Saar, lisades, et kedagi usku pöörata ei taheta. Kogu üritust korraldatakse heast tahtest ja koguduse ning vabatahtlike korjatud rahade eest.

Ettevõtmine toimub juba teist korda.