„Kindlasti peab IRL ise tegema oma siseparteilise juurdluse, sest ka siin on näha, et partei sees on erimeelsused,“ kõneles Toots. Tema sõnul näeme me praegu, et parteis on ühel pool endised isamaaliitlased ja teisel pool respublikaanid. „See on see, mis IRLi toetust alla kisub,“ sõnas Toots.

„Ausus on ainuke asi, mida IRLile soovitada saab,“ kõneles Toots. „Meil on suusaliidu juhtum liiga värskelt meeles, kus lihtsalt ei jätkunud ausust öelda, kuidas asjad on tegelikult.“ Toots usub enda sõnul, et tõde tuleb varem või hiljem päevavalgele, sest valel olevat lühikesed jalad.

Toots pidas võimalikuks, et uurimise võiks läbi viia ka riigikogu vastav komisjon või korruptsioonivastased ühendused. Lisaks oleks vaja ka ametkondlikku juurdlust, mis selgitaks, kas ametnikud tegid kõik korra kohaselt, sest riigikogu liige ise ei saa ju elamislube väljastada.

Juhul, kui asja hakkab uurima riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon, siis peaks skandaaliga seotud Indrek Raudne, kes on selle komisjoni liige, ennast kaasuse menetlemise ajaks taandama.

Toots ei pea tõenäoliseks, et keegi skandaali pärast hetkel ametist tagasi astuks. „Kui vaadata Eesti poliitilist kultuuri, siis meil ei astuta tagasi ka siis, kui süü on tõestatud,“ rääkis ta ja lisas kui uurimine tuvastab, et poliitikud patustasid, siis peaksid nad küll tagasi astuma. „Praegu me seda ei tea. Meil on lihtsalt juhtum, mida peab veel uurima,“ rääkis Toots.

Ka ei jaga Toots seisukohta, et skandaali tekitamine oli Reformierakonna huvides, kes tahaks koalitsioonis vahetada IRLi rahva seas populaarsemate sotside vastu. „See ei ole tõsiseltvõetav,“ lausus Toots. „Kui miski IRLi hävitab, siis nende enda sisemine majapidamine.“