Kivistisega tegelevad praegu teadlased, et seda saaks eksponeerida kohalikus muuseumis, vahendas BBC. Kuni 16-meetri pikkused ja 12 tonni kaaluvad lihatoidulised pliosaurused elasid meredes 150 miljonit aastat tagasi.
"See on lihtsalt tohutu," iseloomustas paleontoloog Richard Forrest sauruse kivistist. "Need loomad olid koletised."
Kollektsionäär Kevan Sheehan leidis kivistise Charmouth’i rannikult, vahendas The Sun. Teadlased oletavad, et ülejäänud fossiil võib veel peituda veel kaljus, mistõttu leiu täpset asukohta ei soovi krahvkonna võimud huviliste kartuses avaldada.
Ekspertide väitel võib leitud kolju olla seni teadaolevatest pliosauriste fossiilidest suurim, samuti on see väga hästi säilinud. Hiljuti leiti Norras kuni 15-meetrise pliosauruse fossiil, 2002. aastal leiti Mehhikost pea sama suure sauruse fossiil.
Pliosaurustel oli lühike kael ja hiiglaslikud lõuad, kus paiknesid žilett-teravad hambad. Nad jahtisid nii ihtüosauruseid kui plesiosauruseid.
Teadaolevalt olid suurimad Suurbritannia aladel elanud dinosaurused 25-meetri pikkusteks kasvanud brahhiosaurused. Ühe isendi kivistis leiti 2004. aastal Wighti saarelt.