BBC ajakirja soovituse juures on kahel leheküljel Olari Eltsi suur kaunis foto.

Kontsert toimub walesi helilooja Alun Hoddinotti nime kandvas BBC kontserdisaalis Cardiffi rannikul asuvas Walesi Millennium Centre'is täna pärastlõunal ja selle kannab otse üle BBC Radio 3. Klarnetisolistina teeb kaasa BBC Radio 3 New Generation Artist, mustanahaline Shabaka Hutchings. Märtsis pühendatakse Paul Sacherile Cardiffis eraldi konverents.

Tänu Paul Sacherile kirjutas Igor Stravinski oma Sümfoonia 3 osas (1945), mis on kontserdisarja ja kava nimiteoseks. Selle kõrval juhatab Elts ka meie helilooja Erkki-Sven Tüüri orkestripala „Exodus“ ning kahte teost ameerika muusikast, Aaron Coplandi Klarnetikontserti ja John Adamsi fokstrotti „The Chairman Dances“.

14. jaanuaril on Olari Eltsil kontsert Walesi Rahvusorkestriga ka Swanseas Brangwyn Hallis: lisaks Stravinskile on kavas Édouard Lalo Tšellokontsert (solistiks nimekas Alban Gerhardt) ja Sergei Rahmaninovi „Sümfoonilised tantsud“.

Juba 19. ja 21. jaanuaril dirigeerib Olari Elts kontserte Ühendriikides Seattle Symphony Orchestra ees nende residentsis Benaroya Hallis. Kava avab Franz Joseph Haydni „Pariisi sümfoonia“ nr 86, seejärel kõlavad läti meistri Pēteris Vasksi kuulus viiulikontsert „Kauge valgus“ ja Felix Mendelssohni „Itaalia sümsümfoonia“(nr4).

Viiulisolistiks on Los Angelese Filharmoonia orkestris mänginud ning Seattle'i SO äsjane kontsertmeister Maria Larionoff.

26. jaanuaril juhatab Elts Rootsis, kus teeb Paul Mägi käe all tegutseva Uppsala Kammerorkestriga Helena Tulve „Anastatica“ Rootsi esiettekande Uppsala uues Kontserdi- ja Kongressihallis – orkester oli Helena Tulve teose üks tellijaid. Mendelssohni Viiulikontserdi solistiks tuleb tuntud sakslanna Viviane Hagner, ja veel on kavas Ludwig van Beethoveni VII sümfoonia.

29. jaanuaril jõuab Olari Elts ka Ensemble Orchestral de Paris' ette Champs-Élysées' teatrisse. Selle orkestriga seob Eltsi juba pikaajaline koostöö, mis tipnes viimati festivaliga „Estonie tonique“ sügisel Pariisis. Siin on kavas balletimuusika Wolfgang Amadeus Mozarti ooperist „Idomeneo“, Robert Schumanni Klaverikontsert, kus solistiks Jean-Frédéric Neuburger, ja lõpetuseks Haydni sama sümfoonia nr 86.

Eesti dirigendil on ees tõeline tippkuu mainekate orkestrite ja kuulsate solistidega.