Tallinna pressiteenistus teatas täna, et alustavad tänavate niisutamist tolmu vähendamiseks.

Kommunaalameti juhataja Ain Valdmanni sõnul on tolmava teepinna nõrga soolalahusega kastmine ainus kindel ja maailma praktikas laialt levinud vahend, mis takistab tolmu lendumist ning vähendab peentolmu kontsentratsiooni sissehingatavas õhus.

"Võib öelda, et olukord on mõneti paranenud. Kui nõukogude ajal tulid Pirita poolt, siis kollane pilv oli terve kesklinna kohal. Kesklinn oli ju vabrikuid ja tehaseid täis. Praegu tuleks põhiliselt piirata autoliiklust kesklinnas. Kui Vene ajast rääkida, siis hommikul vara käisid kastmisautod linnatänavatel, tegid tänavad märjaks ja võtsid tolmu ära. Praegu selliseid masinaid palju ei näe." - Raimo (53)

"Jah, õhk on väga saastatud. Just sellepärast, et autosid on palju. Puhastusmasinaid näen tänavatel väga harva, vaja on autode arvu vähendada." – Olga (19)

"Inimene võiks tunda, et elab saastatud keskkonnas ja võtta ise midagi selle vastu ette. Ilmselt see, kui öelda ostke vähem autosid ja sõitke rohkem ratta ja ühistranspordiga ei aita enam." - Heleri (22)

“Ega siin hea õhk ei ole!”- Hannes (41)

"Väga tolmune on! Kõige hullem on asi kevadel, kui lumi ära sulab. Kõik kes autoga sõidavad, peaksid jalgrattaga liiklema. Tasuta ühistranspordi puhul kaaluksin auto koju jätmist." - Jüri (30)