Tartu ettevõtlusnädal on mitmendat aastat toimuv nädala kestev ürituste sari, kus erinevate näituste, konverentside ja seminaridega, soovitakse propageerida ettevõtlust kui eluviisi, julgustades kõiki Tartu inimesi innovatiivsusele ja omaalgatusele . Selleaastase ürituse läbiv teema on koostöö.

Küsimusele, kellele ettevõtlusnädal suunatud on, vastas Malle Blumenau, Tartu linnavalitsuse ettevõtluse osakonna juhataja  Päevaleht Online´ile, et sihtgrupiks on tegutsevad ja potentsiaalsed ettevõtjad, õpilased, tudengid ning linnakodanikud.

" Kui eelmisel aastal osales ettevõtlusnädalal ligi 1400 inimest, siis sel aastal ootame tunduvalt rohkem osavõtjaid," lisas Blumenau.

Küsimusi tekitab aga see, et kui enamus seminare ja konverentse algab hommikul 10-st ning hilisemad üritused lõppevad kella 17-st, siis kust peaksid linlased tööpäevadel leidma aja, et ettevõtluse osas end harida. Tudengid ning koolilapsed, kes on üheks sihtrühmaks, peaksid ju koolis olema ning tööinimesed tööd tegema.

Kes on siis need ligi poolteisttuhat inimest?

Blumenau möönis, et kellaaeg ning tööpäev võib olla mõningane probleem, kuid lisas, et huvilised võivad ju lõuna ajast näpistada paar tundi ning mitmetel inimestel saab tööpäev läbi juba 15-ks.

"Ettevõtjad koolitavad oma inimesi tihti tööpäevadel. "