Ka Tartu Ülikooli doktorant Timo Palo on töötanud samas logistikafirmas, kus Audun praegu. Firma kannab nime Pole Position Spitsbergen ja selle juht Terje Aunevik hindab nii Audunit kui Timot kõrgelt. „Need on mehed, kellele võib ükskõik, millise ülesande usaldada, nad suudavad ükskõik mida Arktikas ära korraldada,“ leiab ta.

Meie poole päeva pikkune matk viis meid kajakkidel Svalbardi pealinna Longyearbyeni lahele ja üle selle vanade kaevandusehitiste juurde. Auduni hinnangul läbisime umbes viis kilomeetrit üle arktilise mere.

Pluss sama pikk tagasitee läbi aina tõusvate lainete. Auduni ja Timo pooluse retk oli aga 1500 kilomeetrit pikk, kõige laiem lahvandus, mis kajakkidel ületati oli kahekümne kilomeetri laiune.

Timo ja Audun kohtusid Prantsuse kuunari Tara pardal 2007. aastal. Võtsid osa triivist üle Põhja-Jäämere. Samal ajal plaanis Timo Gröönimaa ületamist suuskadel ja otsis reisikaaslast. Nad klappisid hästi, ka kirg oli üks - Arktika. Timo kustus Auduni kaasa, Audun pidas plaani ja nõustus seejärel kui Timo oli teinud viiteid norralaste kuulsusrikkale polaarajaloole. Tänavu kevadel ja suvel toimunud retk Põhjapooluselt, jäätunud ilma südamest, maale tagasi, oli loogiline jätk.

Rein Siku reisi Teravmägedele rahastas Norra kuninglik suursaatkond Tallinnas