Flandria ajalehe De Standaard teatel ütles Liège'i linnapea, et kolm inimest püüdsid Liège'i justiitspaleest põgeneda.

Üks neist oli ilmselt hukkunud ründaja. Üks inimene on teadetekohaselt vahistatud ja kolmas veel vabaduses. Põgenemise käigus tulistas ta relvast.

Kuulda on olnud nelja plahvatust, millele järgnes tulistamine.

Intsident leidis aset kella poole ühe ajal päeval kohaliku aja järgi. Liège'i kesklinn on suletud ja käivitati meditsiiniline suurõnnetusplaan. Saint-Lambert'i väljakul peeti üht suuremat jõuluturgu Belgias.

Väljaku kohal tiirleb helikopter. Relvastatud politseinikud patrullivad Liège'i kesklinna tänavatel ning kõiki kutsutakse üles siseruumidesse jääma või otsima varju avalikes hoonetes või poodides. Kiirabiautosid on Liège'i saadetud ka naaberriigist Hollandist.

"Me seisime bussipeatuses ja nägime, kuidas üks isik granaate loopis. Tulistati samuti. Me nägime erinevaid haavu. Rohkem me ei näinud, sest põgenesime kohe," ütles pealtnägija Flandria telekanali VRT uudistesaatele.

"Raske on sündmuskohale ligi pääseda. Kõik on väga kaootiline. On vähemalt kaks kahtlusalust, neist üks surnud. Üks tegija peaks veel ringi liikuma," rääkis VRT ajakirjanik.

"Me nägime kedagi käsigranaati viskamas. Me läksime kohtumajja sisse ja seal tulistati. Me nägime kohtumajas kümneid haavatuid. Me nägime ainult ühte tegijat ja jooksime siis elu eest," ütles teine pealtnägija VRT-le.