Seim kehtestas presidendi pakutust karmimad piirangud parteide rahastajatele – eelnõusse lisati säte, mille kohaselt ei tohi parteisid rahaliselt toetada mitte üksnes juriidilised, vaid ka füüsilised isikud. Füüsilistele isikutele jääb võimalus abistada erakondi ja kandidaate rahaliselt valimiste ajal.

Samuti kärbiti poole võrra maksimaalset annetussummat, mis tähendab, et aastas võivad füüsilised isikud erakondadele annetada kümme keskmist kuupalka ehk kuni 20 000 litti (ligi 5800 eurot). Erandiks on ühemandaadilises valimisringkonnas kandideerijad ja referendumite algatajad, kes võivad teatud tingimusi täites oma kampaaniat rahastada kuni 20 keskmise kuupalga suuruse summaga.

Seimi auditikomisjon täiendas eelnõu sättega, et riigi elanikud võivad täiendavalt annetada parteidele ühe protsendi nende poolt tasutavast tulumaksust.

President põhjendas seadusemuudatuste vajalikkust sellega, et see võimaldab vähendada poliitilist korruptsiooni ning kindlustada parteide tegevuse läbipaistvust.

Leedu peaminister Andrius Kubilius ütles, et pärast rahastamiskeelu kehtestamist tuleb suurendada riigieelarves parteide rahastamisele kuluvat summat. Ta on varem öelnud, et selleks võib kuluda kuni 15 miljonit litti (4,3 miljonit eurot), ent tuleva aasta eelarves on selleks ette nähtud umbes 5,5 miljonit litti (1,6 miljonit eurot).