„Mina olin siin“ on valitud festivali „East of the West“ võistlusprogrammi, teatas Eesti filmi sihtasutus.

Festivalil esitlevad filmi lavastaja René Vilbre, produtsent Riina Sildos, näitlejad Rasmus Kaljujärv ja Tambet Tuisk.

Filmi  „Mina olin siin“ reþissöör on René Vilbre, stsenaariumi kirjutas Ilmar Raag Sass Henno 2004. aastal romaanivõistluse võitnud teose  „Mina olin siin. Esimene arest“ alusel. Filmi produtsent on Riina Sildos.

Mängufilmi „Mina olin siin“ peaosalist Rassi mängib Rasmus Kaljujärv. Filmis osalevad veel Margus Prangel, Tambet Tuisk, Hele Kõre, Marilyn Jurman ja teised. Filmi operaator on Mait Mäekivi, heliloojad Jimi Tenor ja Rainer Jancis.

Filmi võtted toimusid 2007. aasta sügisel Tallinnas. Film esilinastub Eesti kinodes 12. septembril 2008.

"Mina olin siin" produtsent Riina Sildos ütles, et Karlovy Vary „East of the West“ võistlusprogrammis osalemine  on avalöök filmi osalemisele teistel festivalidel. „Karlovy Vary on üks Euroopa olulisemaid filmivõistlusi, seepärast valisime ka "Mina olin siin" rahvusvahelise esilinastuse kohaks Tšehhi," ütles Sildos.

„Mina olin siin“ on lugu 17-aastasest Rassist, üksi elavast eliitkooli õpilasest, kellel on paar unistust. Unistus Perest ja Armastusest ja…ent söögiraha nimel nõustub ta müüma narkot ja see tõmbab ta sündmustesse, mida Rass ei suuda enam kontrollida.
Arest on võib-olla tema ainus võimalus elule, millest ta salaja unistab.

Sass Henno enda sõnul: “Terve see lugu räägib tegelikult armastuse ja perekonna puudumisest. Võibolla see ongi ühe orbude põlvkonna lugu, mis räägib lähedusevajadusest. Lihtsalt läbi kujundliku eituse”

Karlovy Vary filmifestivalil näidatakse ka Veiko Õunpuu mängufilmi „Sügisball“ .