Ehk siis kuritegevuse taimelava, aga mitte selle sõnapaari otseses tähenduses - vangla territooriumi suures osas kasutamata maa võiks katta kasvuhoonete, istikukasvanduse ja põllulapikestega.

Oleme küll ja veel kuulnud, et vangla peab iga uue kinnipeetava puhul mõtlema esimesest vangistuspäevast selle peale, et kunagi saab see inimene taas vabaks. Üsna loogiliselt lähevad maapiirkondadest pärit kurjategijad tagasi sinna, kust nad tulid. Seega tuleb kohe alustada nende muidusööjate ettevalmistamist raskeks maatööks ja nende sõrmed sõna otseses mõttes mullaseks teha.

Nii saabki Murrust taimelava, mida toidab ja harib kuritegevus.

Positiivsete kõrvalnähtudena pole vanglasüsteemil enam vaja korraldada riigihankeid toiduainete sisseostmiseks, kuna kõik vajalik tuleb enda käte alt. Kui süüa tahad, tee selleks tööd!

Huvipakkuva kõrvaltootena asuks Murru vangla kasvatama narkoainetevaba kanepi kasvatamist, et selle kiududest kunstiliselt kauneid linikuid ja köisi valmistama asuda. Kasvõi näitamaks, et kanepist saab ka muud kui uimase silmavaate. Narkopreventsioon käsikäes kasulikuga. Lisaks raskele maatööle saavad nüüd vangid pimedatel õhtutundidel tootmiskoondise toel kätte ka esimesed näputöö kogemused.

Vangidega poleks vaja väljaspool müüre ka piknikel käia. Uus kord loob võimaluse rohelusse sukelduda vangla enda territooriumil, lisaks on pikinikukorv täidetav kohapealsetest saadustest.

Seni vanglamaad suures osas katvast lepavõsast asuksid vangid tegema ümbruskonna adenikele hernekeppe.