jõudu tööle!

kui oleks Teie teha, milline oleks kesklinn 10 aasta pärast?

Jõudu ja mõistust vaja.

Siis oleks ...

turvaline nagu Eurovisiooni ajal, puhas nagu korralikus kodus ja koht kus kõigil oleks midagi teha.

ment

mida arvate taskuvaraste eest hoiatavatest siltidest vanalinnas?

Naabrivalve asutajaliikmena pean ennetustööd õnnetuste ärahoidmisel palju kasulikumaks kui pärast kurtmist, nii et arvan hästi ja loodan, et on ka arusaadav kelle eest see silt hoiatab.

Ja seniks kuni meil on taskuvargaid pole mõtet pead liiva alla peita ja öelda, et tegelikult pole probleemi. Kui on probleem, tuleb sellest rääkida ja püüda seda ka lahendada.

lugeja

Miks Kesklinna sotsiaalabiosakonnale eraldatakse rohkem rahasid, kui teistele Tallinna osadele? Kas Teile ei tundu, et tegemist on ebavõrdse sotsiaalabi rahade kasutamisega?

Sotsiaalabi rahad antakse ikka abivajajate arvu, mitte kellegi ilusate silmade eest.

See, et Kesklinn on sotisaalpoolele suurt tähelepanu pööranud on kokkuvõttes ju kõigile kasulik.

Loomulikult oleks tore kui meil ei oleks abivajajaid ,vaid kõik saaks ise lahedalt hakkama, aga seniks kuni meil on neid keda ühiskond peab toetama proovime seda teha sotsiaalabi süsteemi kaudu.

Vask

Milline on Teie haridus?

Kas parlamenti kandideerite, liikmeks lähete?

Kuidas ja millal tutvusite Siim Kallasega?

Lõpetatud on keskkool ja lõpetamata on ülikoolis haldusjuhtimise eriala (lõpuni jääb kolm neli ainet + lõputöö + eksam).

Riigikogu valimistel kandideerin ja liikmeks lähen siis kui aeg käes on.

Siim Kallasega kohtusin esmakordselt 1996 aastal kui tema oli Reformierakonna esimees ja mina läksin kooli kõrvalt tööle Reformierakonna kampaaniat (Haaberstis) korraldama. Kohtusime ja ilmselt ütlesime üksteisele tere.

Dr. Stirlitz

Miks peaksime Teid usaldama?

Sest esinen oma nime all mitte kellegi teise nime all :-)

Ja tegude eest vastutan ka oma nimega.

pere

Kuhu jäi lubatud 5000 kroonine sünnitoetus???

Tuleb, nagu koalitsioonileppes lubatud 2003 aasta algusest. Nii, et ei jäänud kuhugi vaid on teel.

Jana

Austatud hr Michal

Tulenevalt Tallinna Linnavolikogu määrusega nr. 24 15. juunist 2000 (muudetud Tln LV määrusega nr. 7 24. jaanuarist 2002) kinnitatud "Tallinna ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumise eeskirja" punktist 8.5., hüvitataks ühisveevärgi ja - kanalisatsiooniga liitumistasu enne 16. juunit 1995 välja antud ehitusloa alusel. Hilisemad ehitajad peavad maksma nimetatud tööde eest suuri summasid. Kas Teie arvates on taoline käitumine kooskõlas põhiseadusliku võrdse kohtlemise printsiibiga?

Valijate poolt valituks osutunud Tallinna Linnavolikogu liikmed on sellise otsuse teinud ja niipalju kui mina mõistan on tegu ikkagi sellega kuipalju linnal raha on.

Linnaosavanemana pean seda otsust austama ja kogu selle valdkonna haldajaks linnas on täna Kommunaalamet mitte linnaosad.

allvee kalamees

mis tunne on olla partei ustav sõdur? vähemalt isiklikku kasu on sellest kõvasti tulnud nagu cv'st näha.

Lugupeetud kalamehest kolleeg.

Tunne on normaalne ja kui sa veel minu majanduslike huvide deklaratsiooni näeksid :-)

Järve ääres näeme.

RRR

Miks siis haridustee pooleli jäi? Või on asi lihtsalt viitsimatuses (CV järgi õpid juba '94-st aastast pedas, kuid lõpetanud ei ole) või on tegu kirjaveaga? Olen sinust tiba vanem, aga arvan, et sellise töö jaoks nagu sul mul kogemusi napib. Miks arvad, et oled pädev (kogenud) sellisel kohal töötama?

Pooleli on seetõttu, et õppides sama valdkonda kus täna töötan muutus töö ühel hetkel huvitavamaks kui koolis käimine ja kui tahad mitut asja ikka korralikult teha siis midagi kahjuks ikkagi kannatab. Täna olen selles osas küll targem, et oleks tulnud üks asi enne ära lõpetada kui teist alustasin.

Olen olnud avalikus teenistuses tänaseks pea 6 aastat, tunnen nii riigi kui kohaliku omavalitsuse süsteemi ja nende toimimist ning arvan, et tean ühteist ka poliitikast.

Riho

Jõudu ja edu!!! Millal ma endale sõbrast peaministri saan ??? :)

Aitäh!

Sõltub sellest kes su sõber on :-)

Han

Kas parteitööl makstakse ikka tõesti sedavõrd head palka, et jõuab sellestsamast palgast erakonnale veel 40 000 (või kui suur see summa oli) krooni suuruseid annetusi tagasi teha? Või oli tookord tegu ehk ikkagi väikse luiskelooga?

Nagu ka tookord huvilistele ütlesin, olin tollel hetkel noorte kampaania vedaja ning kuna rahakogumine ei läinud meil (kas siis nooruse või veel tundmatuse tõttu just liiga edukalt) pidime ise maksma oma asjad.

linlane

Mis saab Teie nägemuse kohaselt linna rendipindadest, kas hakatakse neile kuulutama avalikke konkursse või jätkub otsustuskorras rendileandmised. Küsimus puudutab vanalinna "eriti magusaid" pindasid

Reegel on see, et kõik toimub avalikult.

Erandid on võimalikud vaid sotsiaalvaldkondade ja linnaeluks vajalike pindade osas ja erandide tegemisel ei ole otsutajaks meie vaid Tallinna Linnavalitsus.

Ja magusat saab Nukuteatri alt kommipoest :-)

Mari

Millal tuleb Eesti avalikku sektorisse pädev personalipoliitika, mis välib välja kompetentsed mitte võimueliiti isiklikult tundvad kandidaadid? Kui Te poisikesena Soome TV-d vaatasite, kas nüüd olete kõva keele spetsialist?

Loodan, et avalikus sektoris see juba toimib ja kui kuskil veel ei toimi, siis küll ta koos üldise kultuuritaseme tõusuga tuleb.

Pean tunnistama, et tõepoolest vaatasin nii Soome kui Eesti TV-d ja sain mõlemast aru. Aga mis puutub minu soome keele oskusesse, siis olen seda ka koolis õppinud.

kosija

Tere,

Te olete väga kena noor mees. Kas te olete homoseksuaal?

Tänan, Reformierakonnas ongi ilusad mehed.

Olen Teie suureks kurvastuseks siiski heteroseksuaalne persoon.

Aga edu Teile ka tulevikus, et leiaksite endale lõpuks ilusa kaaslase.

Mikk

Kas Elmar Sepp saab Kesklinna asevanemaks?

Minu ajal mitte.

küsija

Mida arvate vägivallast perekonnas ? Millal hakatakse karistama vägivaldseid inimesi?

Arvan halvasti igasugusest vägivallast, eriti veel sellest mis toimub koduseinte vahel.

Loodetavasti neid juba karistatakse ja arvan, et igaüks lõikab seda mida ta külvab.

kalev

Tere Kristen,

Kas pead kahte eri plaani, ühte märtsini ja teist 2005 aastani või ei planeeri eriti üldse?

Pean pidevalt plaani :-)

Esimene on päevaplaan, teine on nädalaplaan, kolmas on plaan esialgu selleks aastaks ja neljas on plaan tulevikku (olgu siis selleks näiteks aasta 2005).

Vambola Kirs

Lp. Kristen Michali.

Olete Tallinna Linnavolikogu töös osalenud korrakaitsekomisjoni liikmena ja täna olete

linnaosa vanem.Kas peate Tallinna vanalinnas

turvalisuse seisukohalt vajalikuks anda tegevuslubasid neile äriühinguile, kes soovivad tegeleda 24 h ööpäevas ?

Kas vanalinna elanikelt olete nõusolekut küsinud selliste tegevuslubade väljastamisel ?

Näiteks toon Suur-karja 10 , kus kella 3 - 6 paiku öösel toimub tänaval uskumatu elu... !!!

Ü.s. ühe käega luuakse kuritegevuse allikaid ja teise käega püütakse selle vastu võidelda.

Tänan.

Kesklinn on sellest politseiga rääkinud ja tegu on selgelt avaliku korra tagamise küsimusega. Vastu tulles meie palvele hoiab politsei sellel kohal ka tihedamalt silma peal.

urr

Kas Kesklinna ajaleht jätkab ilmumist? Milliseid sisulisi muudatusi on selles kavas teha?

Kuidas saate linnaosa vanemana muuta kesklinna tänavad, haljasalad jne puhtamaks?

Kas vanalinnas piiratakse teie juhtimise ajal autoliiklust ja/või parkimist?

Milliseid kingitusi kavatsete linnakodanike raha eest teha oma kolleegidele, nt linnapeale?

Esialgu küll. Minu arvates võiks see olla informatiivne väljaanne, mis annab infot kesklinna elanikele ja loodetavasti suudame seda ka pisut mitmekülgsemat muuta.

Tänavad saavad puhtamaks vaid maksumaksja raha abil, nii et, kui seda suurendada ning kontrolli veel karmistada, siis saan tagada, et tänavad on puhtad.

Kontrolli osas, mida saame juba täna mõjutada, (hoolimata teisest osast -rahast) oleme juba nö. kruvi peale keeranud ning see on oluliselt karmim kui varem.

Vanalinnas saab autosid minu hinnangul vähendada ikka seeläbi, et loome inimestele paremad võimalused kuhugi mujale parkimiseks (selline otsus põhimõtteliselt on kirjas ka 2002 aastal vastuvõetud Tallinna parkimise arengukavas).

Kingituste osas on mul plaan tellida vajaminevad kingitused Kesklinna eakatelt ja lasteringidelt. Sest ma ei näe ühtegi head põhjust miks me peaksime ostma mingit kallist masstoodangut. Pean muidugi tunnistama, et ei ole nendega veel sellest rääkinud ning esialgu on see idee.

white

mida loed oma edu aluseks, mis on kõige rohkem mõjutanud sinu karjääri?

Iga päev tuleb natuke rohkem tööd teha kui teised teevad, siis saad ka rohkem tehtud ja paremad tulemused kui teistel.

sepp

Tere!

Teie teenistuskäigust võib lugeda: 2002 peaministri nõunik.

Küsimus: missugust nõu peaministrile andsite? Konkreetsed näited palun.

Tänan!

Minu töövaldkondadeks olid siseriiklikud ning töökorralduslikud küsimused.

Konkreetselt viimasest ajast - valmistasin ette (koos siseministeeriumi ja riigikantselei spetsialistidega) vabariigi valitsuse ja Eesti kirikute nõukogu ühishuvide protokolli. Jälgisin näiteks ka koalitsioonileppe täitmist ning vajadusel korraldasin selle täitmist või informeerisin sellega seonduvatest probleemidest näiteks peaministrit.

Ning loomulikult tegelesin veel kümnete erinevate asjadega, millest rääkimine läheks pikale (mingi ülevaate annab ametijuhend, mis on muuseas riigikantselei kodulehel olemas).

Kohvi

Kas Tallinn võiks olla homosõbralikum linn? Mis takistaks Tallinnal saada Skandinaavia homopealinnaks?

Tallinn võiks olla inimsõbralikum linn, hoolimata igaühe soolistest eelistustest või usulistest veendumustest.

Ilmselt takistaks meie inimeste ajalooliselt konservatiivsed väärtused ja see, et sellist asja on lihtsam kuskil mujal korraldada.

rahutuvi

Lätis ja Leedus, tsiviliseeritud Euroopast rääkimata, tegutsevad väremusrahvuste majad. Mida on tehtud või kavatsetakse ette võtta, et Tallinn selles osas Riia ja Vilniusele järele jõuaks?

Linnal on plaan teha selline vähemusrahvuste maja, praegu toetame nende tegevust ruumide andmisega ning rahaliselt toetame ka nende korraldatavaid kultuuriüritusi.

kass

Kas Tallinna tuleb punaste laternate tänav? Kas Tallinna linnagi vanim amet legaliseerida või mitte?

Esialgu me seda tänavat veel tegema ei plaani hakata ja nagu oli näha, mis juhtus abilinnapea Ivar Virkuse väljapakutud ideega rajada see Tatari tänavale ei ole ka ühiskonnas üksmeelt mida siis täpselt tegema peaks.

Ja Tallinna linna vanim amet on vist linnapea ja see on juba ammu legaalne :-)

Nemo

Oled oma tööga rahul?

Ise tehtud asjadega olen rahul.

Kui mõtled, et kas olen rahul on praeguse töökohaga, siis olen täna kümnendat päeva ametis ja selge on see, et kerge siin olema ei saa.

heakord

Millal jäävad Kesklinnas ära igasugused mõtetud konkursid haljastus- ja heakorra tööde tegemisteks millest ei ole olnud kasu vaid kahju! Miks ei ole Kesklinna valitsusel raha linna haljastuse jaoks. Inimesed teevad tänuväärset ja väga rasket tööd, aga saavad miinimum palka. Haljastus tööd on vaja kogemusi ja suurt oskust mis tulevad kauaaegse tööga(va. prahikoristus ja leheriisumine, mida peab ka oskama).

Raha on meil täpselt nii palju kui linnaeelarve seda meile annab (ja seda on tihti vähevõitu).

Konkursid jätkuvad täpselt nii kaua kuni Riigihangete seadus seda nõuab, mis puudutab tulevikku siis loodetavasti saab linn ühel hetkel valida ka sellise pakkumise kus pakutava teenuse maht või kvaliteet on parem, mitte alati kõige odavama. Nagu kõik ei osta poest alati kõige odavamat kaupa vaid ikka seda mida reaalselt ka vaja on.

Selles osas on linn (kuna see on terve linna probleem) esitanud oma ettepanekud ka Toompeale ning loodetavasti tuleb sealt mingi tagasisidet.

Walther

kesklinna valitsus lasi Kadriorus lammutada 7 aastat tagasi rekonstruktsiooni ettekäändel meite majja tulnud veetorustiku ja väljuva kanalisatsiooni...ja jättis töö pooleli. Samuti lasi lammutada ahjuküttega maja abihooned 2 aastat tagasi. Millal need taastatakse ??

Kahjuks ei tea, mis majast juttu on. Kui sooviksite küsimust täpsustada, siis võiksite saata e-maili otse aadressile kristen.michal@kesklinn.tallinnlv.ee

küsimus

Kas Te isiklikult olete kogu aeg olnud Pronksõduri teisaldamise poolt? Millal see hiljemalt teoks saab (kuupäev)?

Kuupäeva ei oska öelda aga arvan, et juhul kui Pronkssõdur jääb linna arengule ette või ühiskonnas tekib arusaamine, et sellele tuleb leida teine ja sobivam koht, tuleb see teisaldada aga selle otsuse teeb ilmselt Tallinna Linnavolikogu.

Undo

Milline partei peale Reformierakonna sobib Teie vaadetega enim?

Kas Teile Jüri Ott ja Elmar Sepp meeldivad?

Kas linnavolikogu liikmete istungitasu on Teie arvates õigustatud? Aga aseesimehe ametikoht ja palk?

Suur tänu.

Nii mõistlikke mõtteid kui Reformierakonnas mõeldakse, mujalt naljalt ei leia. Isiklikult pean kõige olulisemaks vabadust olla ise otsustaja ja see on kõige selgemalt kirjas ikkagi Reformierakonna põhimõtetes.

Ma ei tunne neid isiklikult nii hästi, et neid hinnata.

Reformierakond esitas alles linnavolikogus eelnõu selle kaotamiseks, nii et seda hüvitist ei ole enam kauaks. Kas see õiglane on, ei tahaks arvata, sest inimeste sissetulekud on erinevad - mõni saab ja tahab seda tööd teha ühiskondlikel alustel, mõnele on see raha tähtis, eks igaüks ise hindab on see siis vajalik. Täna on igatahes võetud suund selle kaotamisele.

Volikogu esimehel on vaja asetäitjat, kes täidaks tema kohuseid, kui ta ise ei saa seda mingil põhjusel teha.

Kas ja palju selle eest palka makstakse otsustavad linnavolinikud, täna on nad selle töö eest palga määranud.

küsimus

Kas pooldate, et tulumaksuvabastused oleksid seotud laste arvuga perekonnas? Näiteks, et 5-liikmelisel perekonnal oleks 50 000 kroonine tulumaksuvabastus aastas. See soosiks töötamist ja Eesti rahva püsimajäämist.

Minu meelest peaksid kõik maksuvabastused ja soodustused minema ikka neile kes seda vajavad.

On selge, et jõukatel inimestel seda vaja ei ole, nii võiks ka selles osas olla maksuametil otsustamisruumi.

Arvan, et kui see aitaks Eesti rahva iivet tõsta, siis oleksin sellega nõus, kuid kardan, et sellest üksi küll ei piisa, et meid kõvasti rohkem saaks.

Millal

Millal võetakse Kesklinna valitsusse asevanematena ja heakorra spetsalistidena tööle inimesed kellel on nii teoreetilised kui ka praktilised kogemused. Minul kui kõrvalvaatajal on jäänud selline tunne, et praegused spetsalistid on sellest kaugelt mööda käinud. Eelpool küsijal on õiged küsimused. Ootan vastust!!

Tänaseks on tööle võetud inimesed kes suures osas omavad erialale vajaminevat haridust ning piisavaid kogemusi antud valdkonnas.

Kui Teil on etteheiteid saatke e-mail kristen.michal@kesklinn.tallinnlv.ee

justus

mida arvate haldusreformist (palun mitte ajada mingit utoopilist juttu) mõtlen territoriaalset...

Igasugused ühinemised ja ühendamised saavad tulla vaid ikka reaalsest vajadusest ja majanduslikest põhjustest mitte sunniviisiliselt. Nii arvangi.

boba

Kas juhtiva koha jaoks haridusest napiks ei jää?

Vt. eespool olevaid vastuseid.

Johannes Tuhk

"Siigur ei tulnud oma tööga toime" - sest linnaosa juhtis tegelikult Jüri Lump, eriti mis puudutas rendipindade otsustuskorras rendileandmist võis siis "eelläbirääkimistega" (loe: varjatult otsustuskorras") rendileandmist. Kas on selles küsimuses kavas midagi muuta?

Linnosa juhib linnaosa vanem. Tema asetäitjad alluvad talle ja nii ongi.

Elanik

Millal ja kas on plaanis teostada tänavatele ja kõnniteedele uue teekatte paigaldamist Videviku ja Koidu tn piirkonda? Viivad ju need teed kesklinnast otse spordistaadionile, aga on KOHUTAVAS seisukorras!

Tänan

Oleme teinud ettepaneku Kommunaalametile see 2003 aastal korda teha, kuid ilmselt sõltub see nende võimalustest.

Kristen

Kesklinlane

Kesklinn on väga ebaturvaline, mida kavatsed pealehakata (erinevalt eelkäijatest?

Täna on muuseas kesklinna tänavatel patrulle rohkem kui kunagi varem (välja arvatud Eurovisooni aeg).

Eile kohtusime Kesklinna ülemkomisari Andreas Anveltiga ning leppisime kokku, et püüame linnaosa poolt leida võimalusi, et toetada politseid niipalju kui saame.

Lisaks on mul plaanis homme kohtuda MTÜ Naabrivalve juhatuse esimehega Tarmo Vaikuga, et arutada, kuidas on linnaosa poolt võimalik toetada kodanikualgatuse korras toimivat kuritegevuse ennetamist.

Nii, et proovime teha seda mis meie võimuses on, et tekiks turvalisem tunne.

onu sid

kui vana oled, ja mis koolides käinud, ning kust selline välismaine nimi? kus oled ennast välismaal täiendanud?

Vaata elulookirjeldust, mis on loo alguses üleval, sealt leiad vastused.

Nimi on ilmselt pärit Leedu - Pool piiri äärest (vanavanemate poolt esitatud andmed on pisut vastuolulised :-)

!

Kas usute Jumalat?

Jah.

küsimus

Miks pole Teie arvates Pronkssõdurit siiani maha võetud?

Vastasin sarnasele küsimusele ju eespool.

kunst

Millised poliitikud on Teie eeskujud? Milliseid raamatuid soovitate lugeda? Mida arvate Eesti (Moodsa) Kunstimuuseumist?

Eeskujudeks sirgeseljalised ja paigas põhiväärtustega poliitikud.

Soovitaksin lugeda ikka huvitavaid raamatuid. Mõnele meeldib Prachett, mõnele Tammsaare.

Kunstimuuseumi kohta arvan, et see on väga kallis, kuid, et kultuur säiliks ja inimesed saaksid sellega tutvuda on see kulutus vajalik.

kaarel

Lp. Hr. Michal

Edu uues ametis ja vastupidavust! teatavasti on kesklinna piirkond kõige "ebamugav ja tülikam" piirkond Tallinna linnaosadest. Jõudu!

Teie eelkäija, hr. Siigur sai hakkama mitmesuguste avalikkuseni jõudnud libastumistega, mida oleks saanud targa PR tegutsemisega 'ära hoida.

Tema poolt ametisse palgatud Jana Sasko oli ilmselt väga kaugel igasugusest avalikest suhetest, kuigi selle ametikoha all ta justnimelt esines (kirjutas teise linnaosa lehest sõna-sõnalt maha artikleid, käis puhkamas PAriisis jne jne)

Millineon Teie PR poliitika, ja kes on kandidaadid ?

(ainult ärge vastake tüüpiliselt - "kandidaatidest on vara rääkida, läbirääkimised alles käivad") MA küsin , keda Teie tahaksite sel ametikohal näha?

Arvestades seda, et Sasko jättis kesklinnaosale ikka suure musta pleki maha.

2) teatavasti on kesklinna valitsuse korraldada Vanalinna Päevad? Millises järgus need hetkel on? Teatavasti lahkus eelmine projektijuht, Priit Hummel, töölt ja paljude jaoks on seis segane??

Aitäh Kaarel!

Isegi hea suhtlemine avalikkusega ei kata tegemata tööd või klaari valesti tehtut.

Jana Sasko on lahkunud Kesklinna valitsusest.

Avalikkusega suhtlemisel kavatseme sisse viia sarnased reeglid, mis kehtivad riigis, see tähendab et anname infot avatult ja ausalt ning vastame mitte 30 päeva jooksul vaid kohe kui vastu teada.

Need reeglid töötame välja ilmselt üsna pea ning panema need ka siis kodulehele üles.

Avalike suhete nõunikuks olen palunud inimese, kes on varem tegelenud kultuuriministeeriumis avalike suhetega - Annikky Lamp`i. Ja teda ma tahaks sel ametikohal ka näha, ilmselt juhtub see detsembri alguses, kuid sellest siis informeerime avalikkust täiendavalt.

Praegu on linnaeelarve kinnitamisel, peale seda otsime projektijuhi ja asume tööle.

g

Kui sageli rulluisutate?

Nii tihti kui saan. Praeguste ilmadega enam mitte. Praegu käin vormi hoidmiseks ujumas ja harimiseks tantsukursustel.

msgs

Kui kaugele on jõudnud kesklinna korterite ärastamisprotsessid (Ott ja Sepp)?

Kohus käib.

Kanadast

21 aastat vana ja oli nõunik????????????

Olin ja fraktsioon oli minu tööga rahul, nii et häbeneda pole põhjust.

Mõistan muidugi, et Eestis on üldse palju noori kes on töötanud kohtadel, kus Kanadas töötaks 50 - 60 aastased auväärsed härrasmehed või daamid. Aga see tuleb ka Eesti riigi noorusest.

Valdur Vaht

Jõudu!

Mida arvate Res Publica uuest poliitikast? Kumma poole asetaksite end Kohta-Järve sisekriisis - erakonna tagatoa või isepäiste piirkonnajuhtide poole?

Mitte midagi, sest pole midagi uut näinud. Mitmest inimesest nende juhtkonnas arvan hästi.

Asetan ennast kõrvaltvaatajaks ja loodan, et nad oma asjad ikka korda saavad.

jälle Valdur

Millist seisukohta pooldate tulumaksu küsimuses? Kas tulumaksu alandamine on Teie arvates lihtsale Eesti inimesele vajalik?

Pooldan ideed, et kes tahab ja viitsib rohkem tööd teha ei peaks saama selle eest karistatud. Karistus töökuse eest aga tuleks kohe, kui tuleks astmeline tulumaks ja karistada saaks enamus inimestest (kui eile uudistest õigesti kuulsin, siis kõigil neil kes teenivad üle 5000 krooni kuus).

Tulumaksu alandamine on vajalik. Tundes eestlase hinge on ta nõus alati rohkem pingutama, kui teab et sellega ta kindlustab endale turvalist tulevikku.

I.K.

Milline võiks olla kesklinna piirkonda jäävate vanade elamurajoonide saatus, näiteks Kassisaba?

Kust leida infot sobiva majahaldaja valimiseks?

Vanade mõnekorterilistes puumajades ühistut luua on raske, kontingent väga kirev. Senine majahooldust inult nimepoolest pakkuv firma ei ärata usaldust.

Vanad piirkonnad võiksid ka tulevikus näha välja nii nagu nad loodud on, loomulikult renoveeritult. Igatahes ei tohiks me plastakende panekuga koos ära visata seda mis on säilitamist väärt - oma ajalugu.

Soovitaks Teil lähemalt tutvuda lehega aadressil www.ekhhl.ee kust leiate Eesti Kinnisvara Hooldajate Haldajate Liidu informatsiooni. Ja vajdusel saab ka Kesklinna valitsuse elamumajanduse spetsialistide käest nõu küsida.

Isiklik huvi

Tere!

Te ei pea vastama kui ei soovi aga küsiksin, et miks te võtsite vastu selle ameti. On ju teada, et nüüd, eriti enne valimisi üritatakse kõik ja kasvõi head ja uued inimesed täis mustata.

Mina igatahes loodan, et korraldade kesklinna juhtimise nii, et asjad hakkavad seal ka liikuma ja on inimestele arusaadavad mitte ainult juristidele.

Võtsin väljakutse vastu, sest loodan teha head tööd ning tõepoolest korraldada asjad nii, et nad mõistliku kiirusega liiguksid.

Loodan, et mind siis ilmaasjata, lihtsalt kellegi soovil mustama ei hakata, ehkki loomulikult tean, et Kesklinnas on kõigil "oma väiksed huvid".

Teine küsimus

Kas te olete liitunud pensionsammastega ja miks?

Jah.

Olen liitunud nii teise kui kolmanda sambaga.

Liitusin, sest usun Eesti riiki ja arvan, et nii saan endale tulevikuks koguda piisavad säästud, et rahulikult vanaduspõlves elada.

Tänastelt eakatelt on see võimalus ju ära võetud ja kui selline võimalus on, siis oleks rumal seda mitte kasutada.

Maali

Tubli ja loodan et noor mees saadab korda midagi kasulikku ka rahva eaks!!Joudu!!

Aitäh Maali!

Loodan sama ja tänaseks lõpetan vastamise. Kui kellegi on vastamata küsimusi, millele soovite kindlasti vastust, saatke mulle e-mail kristen.michal@kesklinn.tallinnlv.ee või info@kesklinn.tallinnlv.ee

Tänan ja edu Teile!


Michal sai Kesklinna vanemaks pärast tänavusi kohalike omavalitsuste valimisi, mil Reformierakond esitas sellele kohale Michali kandidatuuri. Kui linnavalitsus Michali Kesklinna vanemaks kinnitas, sai temast noorim Tallinna linnaosavanem pärast Urmas Paeti.

Enne Michalit oli Keslinna vanem Erik Siigur, kuid tema otsustas Reformierakond välja vahetada, abilinnapea Rein Langi sõnul ei tulnud Siigur oma tööga toime.

Enne linnaosavanemaks saamist töötas Michal peaministri nõunikuna siseriiklikes ja töökorralduslikes küsimustes.

Michal oli linnavolikogu liige aastatel 1999-2001. Alates 1999. aastast kuulub erakonna Tallinna piirkonna juhatusse. Ta oli linnavolikogu eelmise koosseisu ajal Kristiine halduskogu aseesimees ja linnavolikogu revisjoni-, linnavara- ja korrakaitsekomisjoni liige.

Michal on varem töötanud Reformierakonna fraktsiooni nõunikuna, Reformierakonna nõunikuna ja regionaalministri büroo juhatajana.

Ta on sündinud 1975. aastal Tallinnas, lõpetanud Väike-Õismäe keskkooli, lõpetamisel on õpingud TPÜ haldusjuhtimise erialal.

Michal on kolmandat aastat Lilleküla gümnaasiumi hoolekogu esimees.

Võõrkeeltest valdab ta inglise, soome ja vene keelt, pisut ka saksa keelt.

Kristen Michali CV:

Nimi: Kristen Michal

Sünniaeg ja koht: 12. juuli 1975 Tallinnas

Haridus:

1983-1993 Tallinna 17. keskkool

1993-1994 erakõrgkool I Studium

1994- pedagoogikaülikool, sotsiaalteaduskond, haldusjuhtimise eriala

Teenistuskäik:

2002 novembrist Kesklinna vanem

2002 peaministri nõunik

2001-2002 regionaalminister Toivo Asmeri nõunik- büroo juhataja

1999-2001 riigikogu Reformierakonna fraktsiooni nõunik

1996-1999 linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni nõunik

Ühiskondlik tegevus:

1995-1996 AEGEE -Tallinn juhatuse liige;

1996-(k. a) Reformierakonna liige;

1998-1999 Tallinna Noorte Reformiklubi esimees;

1999 - (k.a) Tallinna Noorte Reformiklubi liige;

1999- (k. a) - Reformierakonna Tallinna piirkonna juhatuse liige;

1999-2001 Reformierakonna noortekogu eestseisuse liige;

1999-2001 linnavolikogu liige, Reformierakonna fraktsiooni aseesimees;

1999-2002 Kristiine halduskogu liige, aseesimees, eelarve-revisjonikomisjoni esimees;

1998-1999 Ämari vanglakomisjoni liige;

1999-2001 Tallinna vanglakomisjoni liige;

2000- (k.a) TTTK nõukogu liige;

2000- (k.a) Naabrivalve asutajaliige;

2000- (k.a) Lilleküla gümnaasiumi hoolekogu esimees;

2001 - (k. a) Reformierakonna juhatuse liige

Võõrkeeled:

inglise keel - kõrgtase;

soome keel - kesktase;

vene keel - algtase

Arvuti:

Windows (Word, Excel, Access, Internet Explorer, Outlook), Netscape, Norton, M-Daemon, Group-Wise jne

Harrastused:

lugemine, suusatamine, kalastamine, rulluisutamine