Skype’i arendatakse Tallinnas ja enamik meeskonna programmeerijaid on eestlased. Ettevõtte asutasid rootslane Niklas Zennström ja taanlane Janus Friis, tarkvara kirjutasid aga eestlastest programmeerijad eesotsas Ahti Heinla, Priit Kasesalu, Jaan Tallinna ja Toivo Annusega. Mõningatel andmetel on teiste hulgas just nemad osaluste või optsioonide kaudu firmaga seotud ning seeläbi motiveeritud.

See seltskond, välja arvatud Annus, oli 2000. aastal ka Kazaa failijagamisprogrammi loomise juures.

2003. aasta sügisel, kui Skype ilmavalgust nägi, nimetas maailma üks suuremaid ajalehti The New York Times seda American Dream’i edulooks – 29. augustil lasi noorte meeste firma välja esimese versiooni Skype’i tarkvarast ning oktoobri alguseks oli selle alla laadinud juba üle miljoni inimese.

Septembris teatas internetioksjonifirma eBay, et omandab 100 protsenti Skype Tehnologies'ist 2,6 miljardi dollari (33 miljardi krooni) eest.

Eesti Päevaleht kirjutas septembris oma andmetele tuginedes, et umbes 1–2 protsenti Skype Technologies'i aktsiatest kuulub otseselt või kaudselt eestlastele, ehkki täpset omanikeringi ei ole firma kunagi avalikustanud. Eesti Ekspressi andmetel teenivad eestlased Skype’i müügist hinnanguliselt kuni 500 miljonit krooni näkku.

Sten Tamkivi sai Skype Eesti juhiks oktoobris.

Ta on sündinud 3. märtsil 1978 ja õppinud Tartu ülikoolis avalikkussuhteid ja teabekorraldust.

Enne Skype'i tööle asumist oli ta tarkvaraarendusfirma Helmes arendusjuht.

Tamkivi on abielus.

Kui Tamkivist sai Skype Eesti juht, sõnas ta, et tema ülesandeks on tagada Skype’i Eesti organisatsiooni igapäevane toimimine nii, et inimesed Skype’i luues ja kasutades õnnelikud oleksid. “Skype’i ja selle kasutajaskonna meeletu kasv teeb selle töö eriliselt väljakutsuvaks,” ütles Tamkivi. “Asjad peavad toimima enne, kui nad olemas on.”

Tamkivi sõnul on Skype’i tänane meeskond Eestis tugev. “Skype’i asutajad on algusest peale kinnitanud, et nad ei ole Eestist arendusjõudu otsimas mitte odava tööjõu, vaid tipptasemel ajude pärast. Toivo Annuse loodud meeskond on selle elavaks tõestuseks, ” lausus Tamkivi.

“Kui keegi oleks viis aastat tagasi väitnud, et Eestis saab teha firma, mis reaalselt raputab Yahoo!, Microsofti, Google’i või hiidsuurte telekomifirmade maailmapilti, siis oleks teda peetud kohtlaseks,” ütles Tamkivi. “Täna on see firma olemas. Kriitiline osa Skype’i meeskonnast on Eestis ja jääb siia.”