Teisipäeval jalutasid samas metsas samuti kuldsete retriiverite omanikud Katri ja Tiina. "Tavaliselt hoiame selle koha peal meie ka oma loomi lahti, kuna seal ei ole inimesi nii palju ja kuskil peab ju koer lahti olema," rääkis Katri Delfile ja lisas, et seekord olid koerad rihma otsas. Järsku hakkas Tiina koer midagi kahtlustavalt ja pikalt nuusutama.

Põhjust uurima läinud Katri leidis põõsa alt plastmassist kausi, kus sees oli paks rulli keeratud läbikasvanud peekoni käntsakas, mis oli seotud kurjakuulutava paberist musta lindiga.

"See oli väga jõuline käntsakas - oma suuruselt nii kaks inimese rusikat. Ja nii läbi mõeldud, et nööri koer ei söö, aga paberi hammustab puruks. Peal oli veel ilus lehvikene," imestas Katri. Koeraomanikud olid leiust väga kohkunud. "Hetkeks me olime jõuetud, mõtlesime, mida me tegema peame," rääkis Katri ja ütles, et tema sõbranna Tiina on Stroomi ohtudega ilmselt rohkem kursis, sest viis hetke pärast kaussi juba suure prügikasti poole.

Loomakaitsjate juht: tegemist on väga ara inimesega

Eesti loomakaitse liidu president Heiki Valner rääkis, et Stroomi metsas koeri mürgitanud inimene on kompleksides, väga arg ja sadistlik inimene.

Valner rääkis Delfile, et on Stroomi metsa mürgitamisjuhtumeist kuulnud, kuid kuna loomakaitse liidule ei ole ükski ohver otseselt midagi teatanud, siis võtavad nad seda kui kuulujuttu. Sellegipoolest kutsub Valner loomaomanikke üles ettevaatlikkusele ja tähelepanelikkusele.

Kuna Stroomi mets on avalik ruum ja koht, kus võivad olla ka lapsed, ja kuna mürgitamine on looma suhtes julm teguviis, siis on politseil õigus algatada kriminaalmenetlus.