Saada meile kolm oma tänast lemmikuudist ja me anname Sulle kaks piletit R.A.A.A.M-i etendusele “Eesti asi”!


Igal tööpäeval kell 17 loosime uudiste saatnute vahel välja kaks piletit 8. juulil kell 19.30 Viinistu kunstimuuseumi vabaõhulaval toimuvale etendusele.


Pileteid saab võita igal tööpäeval nii sel kui ka järgmisel nädalal!



Etendusest lähemalt:


Lavastaja: Ingomar Vihmar (Eesti Draamateater), kunstnik: Pille Jänes, kostüümikunstnik: Jaanus Vahtra, laulude õpetaja: Hirvo Surva, mängivad: Anti Reinthal (Eesti Draamateater), Jan Uuspõld (Eesti Draamateater), Tõnu Oja (Eesti Draamateater), Elina Reinold, Ain Lutsepp (Eesti Draamateater), Egon Nuter, Kleer Maibaum või Britta Vahur (Eesti Draamateater).




“Eesti asi” on lugu Krimuna küla rahvast, kes on otsustanud Tartusse esimesele laulupeole minna. Hoolimata nende teel olevatest raskustest: krimunalased ei oska lugeda, laulmisest rääkimata, neil on kombeks varastada ja valetada, mis tähendab, et Krimuna mõisniku arvates pole “matsidel” laulupeole asja. Niikuinii nad laulma ei õpi ja eurooplasteks ei saa.


Aga võta näpust! Noore õpetaja Livio abiga suudavad krimunalased siiski laulud selgeks saada ja Tartusse jõuda. Sellest “Eesti asi” räägibki – eesti rahva ärkamisest.


See on lauludega isamaaline põnevuslugu meie esimestest sammudest eurooplasteks saamisel.