Kaks Ameerika astronoomi ja füüsikut Travis Taylor ja Bob Boan kirjutasid inimkonnale käepärase käsiraamatu "An Introduction to Planetary Defense" ehk „Sissejuhatus planetaarsesse kaitsesse”. Käsiraamat õpetab lugejaile, kuidas peaks maalased end organiseerima, kui väiksed rohelised mehikesed meid ründavad, vahendab Reuters.

Mehed pole tavalised paranoikud: Tayloril on teaduskraadid astronoomias ja füüsikas ning mõlemad mehed on konsultatsioonidega aidanud USA kaitseministeeriumi ja NASA-t.

Tulnukate rünnak on ainult aja küsimus

Tayloril ja Boanil on tõsi taga. Travis Taylor selgitas: „See on täiesti tõenäoline, et tulnukad on olemas ja nad on piisavalt „vanad”, et neil on tehnoloogia, mille abil nad meieni võivad jõuda.”

Travis Taylor möönab, et tulnukarünnakut pole niipea siiski oodata, kuid ta on veendunud, et on naiivne uskuda, et kosmosrännu oskuseni arenenud tsivilisatsioon on ühtlasi minetanud sõjakuse.

Valemiga saab rünnaku tõenäosust arvutada

Taylor ja Boan hakkasid tulnukarünnaku tõenäosust välja arvutama astronoom Frank Drake 1960. aastatel loodud valemi järgi. Valem võtab arvesse teatud faktorid – näiteks kui palju on elamiskõlblikke planeete. Taylor ja Boan panid valemisse tagasihoidlikud hinnangud – näiteks et tulnukad ei suuda rännata kiiremini kui 10% valguse kiirusest. Pärast arvude kokkulöömist said Taylor ja Boan tulemuseks, et meie Linnutee galaktikas võib olla tuhandeid intelligentseid tulnukaliike ja on üsna tõenäoline, et üks-kaks neist külastavad Maad korra sajandis.

Kui meid ümbritseb nii palju tulnukaid, siis miks me neid näinud ei ole?

Taylor ja Boan teavad, miks. Nimelt isegi juhul, kui tulnukad suudaks ühe päevaga läbida tuhandeid valgusaastaid, on galaktika ikka nii suur, et selle läbiuurimiseks kulub miljoneid aastaid. Nii et tulnukad ei ole meie kanti lihtsalt veel sattunud.


Kaitses tuleb eeskuju võtta islamivõitlejatest

Kuna tulnukarünnak on võimalik, siis asusid Taylor ja Boan kaitsetaktika väljatöötamise kallale. Lõpuks jõudsid nad järeldusele, et tulnukate kui tugevamate vastastega võideldes on kõige targem kasutada sama tehnikat nagu islami modžaheedid ameeriklaste vastu Iraagis: ründa, ja siis poe peitu. Taylor kinnitas: „Iraagi mässulised teavad, kuidas meie vastu võidelda. See aga ütleb seda, et kui tulnukad meid ründavad, siis on see tehnika meie parim kaitse.”