Seda, et paika ei pea hirmujutud nagu jääks riigikeelse õpetuse korral venekeelsete laste haridus nigelamaks, näitab nende koolide praktika, kus üht või teist ainet juba aastaid eesti keeles õpitakse, kirjutab ETV24.

Näiteks eelolev õppeaasta ei muuda midagi Tallinna 53. Keskkoolis, sest eesti kirjandust õpetatakse seal eesti keeles juba mitu aastat.

"Kõik 63 Eesti vene õppekeelega kooli, sealhulgas ka täiskasvanu gümnaasiumid ja eragümnaasiumid on kinnitanud oma valmisolekut. Eks me peame ka aru andma, et eesti kirjandus on üleminekuks ka suhteliselt lihtne. Meil on ju eesti keele, kui teise keele õpetajaid päris palju," rääkis haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Katri Raik Aktuaalsele kaamerale.

Praeguseks on haridusministeeriumil teada, et peaaegu pooltes koolides hakatakse eeloleval sügisel lisaks kohustuslikule eesti kirjandusele rääkima eesti keeles ka kehalise kasvatuse tunnis, kolmandik koole on kavva võtnud eestikeelse muusikaõppe. 15 kooli ehk pea veerand hakkab eesti keeles õpetama ka matemaatikat ja 13 kooli ühiskonnaõpetust.