"Hetkeseisuga jäi kokkulepe selline, et nii kaua, kui uurimine käib, ma püüan siin ikkagi tööd teha ja võimalikult heastada juhtunut ja eks siis hiljem selgub," ütles Dmitrijev.

Dmitrijev on täna esimest päeva tööl pärast haiguslehe võtmist. Enne sotsiaalkomisjoni koosolekut kohtus ta fraktsioonikaaslastega ning vabandas tehtu pärast. Üheskoos arutleti ka Dmitrijevi jätkamise üle parlamendisaadikuna ning otsustati, et Dmitrijev jätkab riigikogulase tööd, kuni kriminaalmenetlus toob lõpliku selguse.

"Väga kahetsusväärne ja ebameeldiv juhtum minu jaoks," ütles Dmitrijev kokkuvõtvalt.

*

Ööl vastu 6. jaanuari toimus Pedase külas liiklusõnnetus, kus Dmitrijev sõitis autoga teelt välja. Enne seda oli ta saanud erakonnakaaslane Martin Repinskilt hoobi näkku, sest üritas Siret Kotkale nii aktiivselt ligi ajada, et Kotka pidi tuppa varjuma.

Kui seni räägiti, et Repinski hoop oli pigem nagu kerge tõuge, siis väidetavalt oli see piisavalt tõsine, et tekitada Dmitrijevile sinika, mille taandumist pidi ta kaks nädalat haiguslehel ootama.

Ööl vastu 6. jaanuari toimus Pedase külas liiklusõnnetus, kus Dmitri Dmitrijev sõitis autoga teelt välja. Kui esialgu alustas politsei sündmuse asjaolude uurimiseks väärteomenetlust, siis praeguseks on selgunud talle tehtud alkoholiekspertiisi tulemus, mis tuvastas tal enam kui 1,5-promillise joobe. Sellises joobes sõiduki juhtimine on käsitletav kuriteona ning seetõttu alustas Põhja ringkonnaprokuratuur mehe suhtes kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis.