Venemaa teatriringkondades tunnustatud näidendikirjutaja, kriitik ja ekspert tõdes, et Mart Kivastiku kirjutatud ja Aleksandr Ogarevi lavastatud tükk on püüe mõista toona toimunut ning see olevatki Ogarevi käekiri.

"Metafoorid, mida ta õmbleb näidendi kangasse, teevad asja selgeks: kõik on valikuline. Liiatigi: selles variatsioonis on ka manipulatsioon ning see teatriline manipulatsioon on ajalooline ja poliitiline," mõtiskles Lojevski.

Peamiseks saavutuseks, mida aga lavastaja Ogarev on suutnud ellu viia, leiab Lojevski olevat hästitoimiva näitlejate meeskonna loomise. "Näitlejad ei kaotanud oma orgaanilist maitset ega võimekust veenda," kiitis Lojevski. "Mis puutub aga loosse endasse... ma ei ole eriline oletuste pooldaja. Kõik mis oli, see oli. Elus on võimalik teha vigu. Aga kõik on ju juba juhtunud, " ütles Lojevski ja lisas veel, et ta sooviks, et seda etendust näidataks ka Venemaal.

1953. aastal sündinud Oleg Lojevskit on nimetatud lausa „Vene teatri autoriteediks, halliks kardinaliks“. Eestiga on Loejvskil oma veidrapoolnegi side – nimelt pistis toonane miilits ta 1972. aastal arestikambrisse, pärast seda kui ta Elvas koos teiste Vene hipidega rokkontserdil aega veetis, võib lugeda portaalile teatritasku.ee antud usutlusest.

Alates 25. juulist kuni 5. augustini mängitakse Viinistu katlamajas Eesti Päevalehe ja R.A.A.A.M.i suvelavastust "Kostja ja hiiglane".

Käsikirja autor Mart Kivastik ja Vene lavastaja Aleksandr Ogarev toovad lavale oma versiooni Eesti ajaloo ühest müstilisemast tegelasest Konstantin Pätsust – mitte lõpliku tõe, vaid ühe visandi mehest, kes lõi Eesti Vabariigi ja kelle pilgu all libises Eesti pikaks ajaks Nõukogude okupatsiooni alla.