“Ta on väga kiire ja mängu ajal ülimalt keskendunud,” iseloomustab treener Toomas Leius kasvandikku. “Suudab kaua kõrget tempot kannatada ja kaotusseisus pinge all mängida. Oskab vajadusel mängutempot muuta ja on tagajoonel sisuliselt veatu.”

Valiti ITF-i talentide gruppi

“Vastased teavad, et ta pole võrgumängus nii tugev, ja meelitavad teda võrku. Kuid nüüd on tal ka see mänguelement parem,” jätkab endine tennisekuulsus.

Kümme aastat tagasi ema tuttava õhutusel tennisetrenni läinud Jeritševa ise peab oma trumbiks võimast tagakäelööki. 10-aastaselt hakkas ta võitma kõiki oma eakaaslasi ning 12-aastaselt saavutas esimesed võidud rahvusvahelistelt turniiridelt. 14. eluaastast alates regulaarselt Euroopa noorteturniiridel tiirutav neiu pole kodumaal eakaaslastele kaotanud juba kaks aastat.

Tänavu kuni 16-aastaste seas Euroopas kolm turniiri võitnud Jeritševa jõudis EM-il 16 parema hulka, kus kaotas neiule, kes mängib stabiilselt täiskasvanute turniire. Sama sihi on võtnud ka Jeritševa, kes osales hiljuti 10 000 – 25 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga turniiridel Helsingis ja Poolas.

Noorte tennisemängijate seas on Kalevi tennisekooli õpilane rahvusvahelise tunnustuse juba pälvinud. Selle tõestuseks valiti ta tänavu suvel ITF-i noortemeeskonda, kes organisatsiooni kulul poolteist kuud esimese kategooria turniiridel tiirutas. “Alguses oli viis päeva Itaalias laagrit ja siis turniirid,” ütleb Jeritševa, kes tänavu maist alates osalenud

Euroopas 12 turniiril.

Itaalias treenimises polnud Jeritševale midagi uut – 13-aastaselt oli ta saapamaal kaks kuud treeninud. “Mind taheti seal kooli kergejõustikuvõistkonda panna, sest hüppasin teistest rohkem hoota kaugust,” naerab ta.

Praegu kuulub neiu küll Koplis asuva kooli nimekirja, kuid enamiku õppetunde võtab eraõpetajate abil omal käel. Ning saab ema kinnitusel õppetööga hästi hakkama. “Kõige rohkem meeldib matemaatika, sest mind huvitab keerulise ülesande lõpus selguv vastus,” ütleb neiu.

Teeb spagaati nagu Clijsters

Jeritševa eeskujudeks suures tennises oli varem vigastuse tõttu loobunud Martina Hingis. Nüüd elab ta aga kaasa Kim Clijstersile. “Ta laseb end palli pärast võideldes juba samamoodi spagaati nagu Clijsters,” muigab Leius.

Rahvusvahelistel turniiridel Hamburgi klubi Condor eest võistlev Jeritševa jääb ise tulevikuplaane sõnastades tagasihoidlikuks. “Tahaks täiskasvanute seas esimese saja sekka jõuda,” ütleb ta. Ja lisab: “Tahaks, et minu löögitehnika muutuks täiuslikuks. Et pall maanduks sinna, kuhu ma ta lüüa soovin.”

Nädal tagasi Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel finaalis esimesena asetatud 20-aastast Julia Matojani 6:4; 2:6; 6:2 võitnud Jeritševa järgmine võistlus algab juba homme. Siis alustab ta Madridis naiste 25 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga turniiri kvalifikatsiooni.